Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ING’nin Kripto Para Anketinde Türkiye Birinci Sırada!

İnsanların kripto paralara olan ilgisiyle Bitcoin’in fiyatı arasında büyük ölçüde doğru orantı var. Hatta Bitcoin’in Google aramalarındaki popülaritesi ile Bitcoin fiyatı arasında neredeyse birebir uyuşan bir grafik görmek mümkün. Bu bilgi bazı yatırımcıları memnun edebilir çünkü yakın zamanda yapılan bir araştırma kripto paralara duyulan ilgide iki kat artış görülebileceğini söylüyor.

Hollanda merkezli bankacılık devi ING yakın zamanda bir müşteri raporu yayınladı. Yayınlanan rapora göre her 10 Avrupalıdan yalnızca 1 tanesi kripto para sahibi ancak insanların yüzde 16’sı gelecekte kripto para sahibi olmayı düşünüyor. Türkiye de dahil olmak üzere 13 farklı ülkede 15 bin kişiye anket yapan ING Bitcoin, Ethereum, XRP gibi kripto paralara duyulan ilginin artacağını söylüyor.

Yapılan anketin en ilginç sonuçlarından biri de katılımcıların yüzde 15’inin maaşlarını Bitcoin ya da farklı bir kripto para üzerinden kabul edeceklerini söylemesi oldu. Bu durumun ilginç olmasının sebebi de tabii ki insanların genellikle kripto para fiyatlarında yaşanan değişkenliklerden endişe duyuyor olması.

Bitcoin son zamanlarda ciddi düşüşler yaşıyor ve bazı uzmanlar yaşanan bu düşüşleri yakın zamanda birkaç farklı kripto para borsasına yapılan hack saldırılarına bağlıyor.

ING tarafından yapılan araştırma ise özellikle şu zamanlarda yatırımcıları memnun edebilir. Ankete katılan kişilerin üçte biri kripto paraların online ödemelerde en çok tercih edilen ödeme seçeneği haline geleceklerini düşünürken yine buna yakın sayıda kişi kripto paraların geleceğin en çok tercih edilen yatırım araçlarından olacaklarını düşünüyor.

ING’nin davranış bilimcilerinden olan Jessica Exton konuyla ilgili şöyle bir yorum yapıyor:

“Kripto para hala pek çok kişi için soyut bir kavram durumunda ancak bazılarının düşündüğünün aksine dijital paralar hala ilgi çekiyor olabilirler.”

cryptocurrency-interest-bitcoin-price-research.png

Kaynak: Independent

“Yaptığımız ankete göre kripto paraya sahip olma oranı gelecekte iki kat artabilir ancak bu ne zaman olur bilemiyoruz. Kripto para fiyatlarında sıkça değişkenlik olmasının hem olumlu hem olumsuz yönü var: Olumlu yanı, bu değişkenlikler sayesinde popülerliğin artması; olumsuz yanı ise insanların dijital paraları risk olarak görüyor olması. Eğer kripto para istikrara kavuşursa ilgide artış görülebilir.”

ING’nin küresel piyasalar birimindeki ekonomistlerden olan Teunis Brosens’a göre kripto paralar özellikle geleneksel finans sistemine pek güven duyulmayan ülkelerde ilgi çekiyorlar:

“Gayet verimli ve ucuz bir iç ödeme sistemine sahip Hollanda’ya baktığımızda dijital paraların geleceğinden epey şüphe duyulduğunu görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment