Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalar Müşterilerine Yeterli Güvenliği Sunuyorlar mı?

Günümüzde birçok kripto para borsasında marjin ticaret yapılabiliyor. Ancak CryptoCompare tarafından aktarılan bilgilere göre bu borsaların sadece yüzde 4’ü kullanıcıların paralarını sigortalatıyor.

Güvenlik Sorunu

Kripto para yatırımcıları günümüzde borsalarda işlem yaparken çeşitli sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Zaman zaman bir hack saldırısı yaşanıyor, zaman zamansa borsadaki bir kripto paranın fiyatı yetersiz likidite yüzünden aniden düşebiliyor. Bu gibi yatırımcıların kontrolü dışında yaşanan olaylar insanların yüklü miktarlarda zarar etmelerine yol açabiliyor.

CryptoCompare tarafından yapılan araştırmalar bu durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Bu araştırmaya göre şu anda aktif olan 160 kripto para borsasından yüzde 33’ünde marjin ticareti yapılabiliyor. Ancak bu borsaların sadece yüzde 4’ü kullanıcılara sigorta hizmeti sunuyor.

Bu aslında sektördeki birçok borsanın yatırımcılara yeterli düzeyde koruma sunmadığı anlamına geliyor. CryptoCompare’in paylaştığı verilere göre 160 borsanın sadece yüzde 16’lık bir kısmı, borsaya gönderilen kripto paraların büyük bir kısmını soğuk cüzdanlarda saklıyor. Geriye kalan borsalar ise kullanıcıların paralarını sigortalatmadıkları gibi bir de bunları hacklenme riskli bulunan cüzdanlarda saklıyorlar.

En Güvenliler

 

Bugün paylaştığımız yazıda da belirttiğimiz üzere şu anda sektörün en güvenli borsası olarak Coinbase gösteriliyor.

Güvenliğin yanı sıra müşterilerine genel olarak en iyi hizmeti veren borsanın ise itBit olduğu düşünülüyor. Bu listede itBit’i Gemini, onu ise Coinbase takip ediyor.

CryptoCompare’in bu araştırmasında Türkiye’nin en büyük kripto para şirketlerinden BtcTurk’ü de görmek mümkün. Önceden listede 25.sırada yer alan BtcTurk bu sefer iki sıra yükselerek 23.sıraya yerleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment