Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Kripto Para Borsaları Para Aklamak İçin Kullanılıyorlar”

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, kripto para dünyasında çok fazla yasa dışı işlem yapıldığını ve çok fazla dolandırıcılık döndüğünü düşünüyor.

Günümüzde New York Üniversitesi’nde eğitim veren Nouriel Roubini, geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili yeni bir yazı yayınladı. Roubini bu yazısında kripto paraların özellikle yasa dışı kullanım alanlarına ve bunlara alet olan platformlara odaklandı.

Hedef BitMEX

Roubini paylaştığı bu yazıda kripto para şirketlerinden BitMEX ile ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Anonim bir kaynaktan bilgi aldığını söyleyen Roubini, insanların para aklamak için BitMEX’i kullandıklarını belirtiyor ve şöyle ekliyor:

“BitMEX’in içindeki kaynakların bana söylediğine göre hem teröristler hem de Rusya, İran gibi ülkelerdeki suçlular her gün para aklamak için BitMEX’i kullanıyorlar. BitMEX buna mani olmuyor çünkü onlar da para kazanıyorlar.”

Roubini ayrıca BitMEX’in uyguladığı KYC/AML prosedürleri hakkında da bazı açıklamalar yaparak bunların eksikliklerinden bahsetti. Kendisinin konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“BitMEX’in bazı AML/KYC regülasyonlarını es geçtiğini biliyoruz. BitMEX günümüzde ABD ve Birleşik Krallık vatandaşlarına hizmet vermediğini iddia ediyor ama buradan gelen müşterilerin kimliklerini IP adreslerine bakarak kontrol ediyor ki bu adresler VPN aracılığıyla rahatça değiştirilebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment