Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tek Başına 1.7 Milyon Dolarlık Kripto Para Çaldı!

İsrail’deki Eliyahu Gigi adlı bir vatandaşın kısa süre önce 1.7 milyon dolarlık kripto para çaldığı ortaya çıktı.

31 yaşında olan ve Tel Aviv’de yaşayan Eliyahu Gigi adlı bu vatandaşın geçtiğimiz birkaç aylık süreç içerisinde Bitcoin, Ethereum ve Dash gibi kripto paralar üzerinden hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre bu vatandaş Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerdeki kripto para sahiplerini dolandırdı.

Ülkedeki Av. Yeela Harel, 17 Temmuz tarihinde Eliyahu Gigi aleyhine bir dava açtı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Gigi bu dava sonucunda hırsızlık, dolandırıcılık, para aklama gibi suçlardan tutuklandı.

Nasıl Çaldı?

Av. Harel tarafından toplanan bilgilere göre Gigi insanlardan kripto para çalabilmek için kötü amaçlı yazılımlardan faydalandı.

Birkaç farklı sahte site kuran ve bunlara kötü amaçlı yazılımlar yerleştiren Gigi, kimliğini saklamak için de birkaç farklı yöntem kullandı. Bu yöntemler arasında uzak sunucu kullanmak, insanlardan çaldığı paraları birkaç farklı cüzdana dağıtmak ve böylece paranın izini kaybettirmek gibi şeyler var.

Gigi kurduğu bu sitelere sahte bağlantılar koyarak insanları “dijital cüzdan indirmeye” yönlendiriyordu. Ancak bu cüzdanı kullanmaya çalışan kişiler aslında kendi kişisel bilgilerini Gigi’ye veriyorlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment