Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki Bitcoin Ticari Hacminde Önemli Büyüme

The Block tarafından aktarılan bilgiye göre, önde gelen 22 kripto para borsası üzerindeki Bitcoin ticari hacmi özellikle 2020 yılının ilk çeyreğinde oldukça önemli bir büyüme yakaladı.

Bitcoin Ticari Hacmi Artış Yakaladı

Önde gelen 22 kripto para borsasındaki Bitcoin ticari hacminin geçtiğimiz çeyrek döneme göre %61‘lik artış elde ettiği ve 154 milyar dolara ulaştığı rapor ediliyor. 2019 yılının son çeyreğinde yaşanan sert düşüşün aslında bu grafikte etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Bitcoin 2019 yılında oldukça önemli bir yükseliş yakalasa da yılın sonlarına doğru sert bir düşüş etkisi altına girilmişti. 2019 yılının ilk çeyreği incelendiğinde de bu teorinin büyük bir oranda doğru olduğu ortaya çıkıyor. Bitcoin’in 2019’un ilk çeyreğindeki ticari hacmi ile 2020 yılındaki ticari hacmi arasında sadece %4’lük bir değişim mevcut.

Yine de lider kripto paranın yaşanan sert düşüşün de yer aldığı 2020 yılının ilk çeyreğinde böylesine önemli bir yükseliş elde etmesi takdire şayan gözüküyor. Daha önceki yıllarda özellikle ikinci çeyrekte ciddi yükseliş yakalayan BTC’nin bu dönem de aynısını yapıp yapmayacağı ise büyük bir soru işareti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment