Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardan Çekilen Bitcoin (BTC) Miktarında Artış: Şimdiye Kadar Görülmemiş Seviyede

Kripto para ekosistemi üzerine araştırmalar yürüten Arcane Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcılar kripto para borsalarındaki varlıklarını özel cüzdanlarına çekiyorlar.

Arcane Research, 22 Ağustos tarihinden Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide, borsalardaki Bitcoin’lerin büyük bir hızla özel cüzdanlara çekildiğine dair veriler yayınladı. Söz konusu araştırmaya göre, kripto para sahipleri son dönemde piyasalarında yaşanan Terra (LUNA) krizi başta olmak üzere, ekosisteme öncülük eden şirketlerin güven vermeyen hareketlerinden sonra kripto varlıklarını borsalar üzerinden yoğun bir şekilde çekmeye başladı.

Halihazırda tüm kripto para borsalarında 2,1 milyon adet Bitcoin bulunduğu açıklanan veriler arasında yer alıyor. Fakat bu sayı 2022 yılının başından bu yana istikrarlı ve giderek yükselen bir ivmeyle azalmaya devam ediyor. Mayıs ayında Celsius Network‘ün tamamen iflas edip kullanıcılara ait tüm fonları kaybetmesi, kullanıcıların özellikle hedge fonları ile borçlandırma hizmeti sunan platformlara karşı güvenlerini kaybetmelerine yol açtı. Bu güven kayıplarının ardından geçtiğimiz haziran ayında kripto para borsalarından şimdiye kadar görülmemiş hacimlerde Bitcoin çıkışı yaşandı. Arcane Research raporuna göre haziran ayında 119 bin Bitcoin, temmuz ayında 96 bin ve içinde bulunduğumuz ağustos ayının ilk 22 gününde 65 bin Bitcoin merkezi borsalardan özel cüzdanlara çekildi.

Her ne kadar sektörün öncü borsaları Binance, Coinbase gibi merkezi oluşumlar şimdiye kadar kullanıcı varlıkları üzerinde herhangi bir  mağduriyet yaratmamış olsa da, kullanıcılar küçük bir ihtimali bile göze almak istemiyor ve soğuk cüzdanları (Ledger vb.) en güvenli saklama aracı olarak görüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!