Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boston Fed ve MIT, CBDC Hakkında Teknolojik Araştırma Yayınladı

Boston Federal Rezerv Bankası ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), uzun zamandır beklenen potansiyel bir dijital merkez bankası parasının (CBDC) temeli olarak kullanılabilecek teknik araştırmayı ve açık kaynak kodunu yayınladı.

Boston Fed ve MIT, 3 Şubat tarihinde dijital para birimi girişimi kapsamında bir dijital merkez bankası parasına (CBDC) yönelik ilk teknolojik araştırmaların bulgularını yayınladı.

Boston Fed Başkan Yardımcısı Jim Cunha yaptığı açıklamada;

Gelişmekte olan teknolojilerin CBDC’yi nasıl destekleyebileceğini ve hangi zorlukların devam ettiğini anlamak çok önemlidir. MIT ve teknoloji uzmanlarımız arasındaki bu iş birliği, bu teknolojiler ve bir CBDC tasarlarken dikkate alınması gereken seçenekler hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayan ölçeklenebilir bir CBDC araştırma modeli oluşturdu.

dedi.

Yayınlanan araştırmada, uzun süredir devam eden ve “Project Hamilton” olarak adlandırılan projenin esnek ve dayanıklı bir yazılım geliştirmeye odaklanılan ilk aşamasında ekip tarafından potansiyel bir CBDC için çekirdek işleme motoru oluşturulduğuna yer verildi. Ayrıca bulgulara göre saniyede 1.7 milyon işlem gerçekleştiren bir kod tabanı üretildi. Kod tabanının işlemlerin büyük çoğunluğunu iki saniyenin altında gerçekleştirdiği belirtildi.

MIT ve Boston Fed araştırmacıları ayrıca katkılar için github‘da “Project Hamilton” açık kaynak kodunu yayınladı.

MIT Dijital Para Birimi Girişimi direktörü Neha Narula;

ABD için bir merkez bankası ödeme sisteminin benimsenip benimsenmeyeceğine veya nasıl benimseneceğine karar vermede hala birçok zorluk bulunuyor. Açık olan şey, açık kaynaklı yazılımın iş birliği, deneme ve uygulama için önemli bir yol sağladığıdır. Parasal sistemler, iş birliğini desteklemenin yanı sıra açık kaynağın sunduğu doğrulanabilirlik ve şeffaflıktan yararlanır.

açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!