Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metaverse Gayrimenkul Satışları 2021 Yılında 500 Milyon Doları Aştı

Araştırmalara göre geçtiğimiz yıl 500 milyon dolarlık hacme ulaşan metaverse gayrimenkul satışlarının 2022 yılı içerinde 1 milyar doları aşabileceği düşünülüyor.

MetaMetric Solutions tarafından yapılan bir araştırmaya göre en büyük dört metaverse platformu geçtiğimiz 2021 yılında 500 milyon dolar gayrimenkul satışı oldu. 2021 yılında 500 milyon dolar satış gerçekleştiren metaverse platformlarının bu yıl ise bu satış hacminin iki katına çıkmasını beklediklerini bildirdiler.

Metaverse sektörü ile ilişkili başka bir kuruluş olan gayrimenkul ve danışmanlık firması Republic Realm CEO’su Janine Yorio’da konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı:

Büyük riskler içerse de potansiyel olarak büyük ödüller ve gelecek bulunuyor.

Metaverse veri sağlayıcısı MetaMetric, ocak ayındaki satışların 85 milyon doları aştığını ve bu şekilde ivme hız kesmeden devam ederse satışların 2022′de yaklaşık 1 milyar dolara ulaşabileceğini de tahminlerine ekledi.

Ayrıca Facebook’un şirket adını 2021 Ekim ayından Meta olarak değiştirmesi ile metaverse dünyasına olan ilgi gözle görülür şekilde arttı. Kasım 2021 yılı MetaMetric verilerine göre gayrimenkul satışlarında yaklaşık dokuz katlık bir artış gözlemlendi. Metaverse platformlarındaki geçen yılın kasım ayında 133 milyon dolarlık satış hacmine ulaştı.

Ek bilgi olarak; Republic Realm, Sandbox’tan 4.3 milyon dolarlık rekor bir fiyatla arazi satın aldı. Şirket satın aldığı menkul üzerinde Fantasy Islands adlı 100 adalık bir proje geliştiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!