Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Üretmenin Zorluğunda Yeniden Tarihi Rekor Kırıldı

Bitcoin (BTC) blockchaininde madencilik yapmak, bu sabah yapılan güncellemeyle birlikte bir önceki seviyeyi geçip daha önce hiç olmadığı kadar zor bir hal aldı.

Türkiye saatiyle cuma sabahı gerçekleşen güncelleme, zorluk seviyesini yüzde 0,18 oranında yukarıya taşıyarak, güncel seviyeyi 26,69 trilyona çıkardı.

Bu değişim ile birlikte bundan bir önceki güncellemeyle ulaşılan 26,64 trilyon sayısı geride bırakıldı ve tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Bitcoin blockchaininde yeni blok kazmanın ne kadar zor olacağını belirleyen bu zorluk seviyesi, blockchaindeki ortalama 10 dakikalık işlem süresinin muhafaza edilebilmesi adına güncel hash oranıyla uyumlu şekilde her 2 bin 16 blokta (yaklaşık iki hafta) bir güncelleniyor.

Bitcoin madencilerinin sağladığı ortalama hash oranı, geride bırakılan son iki hafta içerisinde bir önceki periyotta kaydedilen 190,71 EH/s seviyesinden farklı olarak, 191,04 EH/s olarak ölçüldü.

Çin’in kripto para madenciliğine getirdiği yasağın ardından madencilik sektörü için önemli bir merkez haline gelen ABD’deki Bitcoin madencileri, politikacıların hedefi olmayı sürdürüyor.

Demokrat Parti’den Senatör Elizabeth Warren, geçtiğimiz hafta tükettikleri “olağanüstü düzeyde enerji miktarına ve [bunun] iklim üstündeki etkilerine” istinaden Riot Blockchain’e, Marathon Digital Holdings’e, Stronghold Digital Mining’e, Bitdeer Group’a, Bitfury Group’a ve Bit Digital’a mektuplar gönderdi.

Massachusettsli senatör, geçen yılın sonunda Greenidge Generation’a da bir mektup gönderip, şirketin tükettiği enerji kaynaklarıyla ilgili kaygılarını dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!