Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brave Google’ı Haksız Rekabet Yüzünden Şikayet Etti

Blockchain sektörünün en büyük isimlerinden biri olan Brave, Google’ın İngiltere’deki tekel konumuna son vermek istiyor.

Haksız Rekabet Söylemi

Google gibi İnternet tarayıcılarına rakip olarak çıkan Brave, İngiltere’deki Rekabet ve Piyasalar Otoritesi’ne bir dilekçe verdi. Brave bu dilekçesinde Google’ın İngiltere’de adeta bir tekel kurduğunu ve İngiltere’nin bu duruma bir an önce son vermesi gerektiğini belirtiyor.

Google’ın piyasadaki konumunun artık haksız rekabete yol açtığını dile getiren Brave ekibi, İngiltere’deki yetkilileri bu konuda harekete geçmeye çağırıyorlar. Brave’in bu konuda İngiltere’deki yetkililere sunduğu öneri ise gayet açık: Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) uygulamaya koyulması.

Eğer Genel Veri Koruma Yönetmeliği düzgün bir şekilde uygulamaya koyulursa bu birçok İnternet şirketinin reklam gelirini olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle görüntülenme başına aldığı parayla geçinen şirketler bu yönetmelik yüzünden ağır bir darbe alabilirler. Ancak Brave tüm bunları göze almış gibi görünüyor.

İnternet kullanıcıları günümüzde herhangi bir siteyi ziyaret ettiklerinde birbirinden farklı reklamlarla karşı karşıya kalıyorlar. Brave’in amacı bu reklamları kişisel gizliliği baz alacak şekilde düzenlemek. Brave ayrıca bu reklamların gelirlerini yalnızca kendisi almıyor, tarayıcının kullanıcılarına da dağıtıyor.

Brave ilgi çekici bir iş modeline sahip olsa ve hızla büyüyor olsa da bunlar Google gibi bir devle rekabet etmeye yetmiyorlar. Brave ekibi bu yüzden İngiltere’deki regülatörlerin de işe dahil olmalarını istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment