Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’da Enflasyon Artarken Vatandaşlar Bitcoin’e Geçiyorlar

Dünyanın en büyük dokuzuncu ekonomisi olan Brezilya‘daki enflasyon oranı son dört yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Brezilya’daki Bitcoin ve genel olarak kripto para kullanımı, ülkedeki enflasyon oranın artmasıyla birlikte iyice yaygınlaşmaya başladı. Bu durum ülkedeki Bitcoin ticaret hacmine baktığımızda açık bir şekilde görülüyor.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Messias Bolsonaro 1 Ocak 2019’da göreve gelmişti. Ülke ekonomisi hemen hemen o tarihten beri sürekli olarak kötüye gidiyor gibi gözüküyoor.

Brezilya İstatistik ve Coğrafya Enstitüsü gibi kaynaklara göre ülkenin son 12 aydaki enflasyon oranı yüzde 4.58’e ulaşmış durumda.

Ülkedeki bu gidişat, vatandaşları Bitcoin gibi kripto paraları kullanmaya itiyor. Cointrader Monitor tarafından toplanan veriler, Brezilya’daki borsaların 10 Nisan 2019 tarihinde 100 bin BTC’lik hacme ulaştıklarını gösteriyor.

Ayrıca son yirmi dört saat içerisindeki verilere baktığımızda Brezilya Reali ile yapılan Bitcoin işlemlerinin toplam hacminin 315 milyon dolara ulaştığını görüyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment