Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Piyasasında Borsalar Kendi Aralarında Rekabet Oluşturuyor

Bitcointrade, Mercado Bitcoin, Foxbit ve diğerleri de dahil olmak üzere Brezilya’nın önde gelen kripto para borsaları, yakın zamanda  amacı kripto para ile işlem gören kullanıcıların çıkarlarını savunmak olan bir organizasyon oluşturmak üzere güçlerini birleştirdi. Associação Brasileira de Criptoeconomia (ABCripto – Brezilya Kripto Para Ekonomisi Ortaklığı) adı verilen organizasyon, geçtiğimiz günlerde, diğer şirketlerin  de “rakip” bir birlik kurduklarını öğrendi.

Fintech firması Atlas Project tarafından yönetilen kripto para ile ilgili  diğer şirketler, görünüşe göre başka bir organizasyon oluşturmak için ortaklığa gittiler. Onların projesi de “Associação Brasileira de Criptomoedas e Blockchain” (ABCB – Brezilya Kripto Para ve Blockchain Ortaklığı) olarak adlandırıldı.

Yerel haber kanalı Portal Bitcoin’a göre, iki proje potansiyel kripto-para birimi düzenlemelerini farklı şekilde ele alınıyor ancak birlikte çalışmaları gerektiğine inanılıyor. ABCripto’nun başkan yardımcısı Natalia Garcia, kısa bir süre önce ABCB’den haberdar olduğunu açıklamıştı.

Garcia’nın girişiminin 2-3 hafta içerisinde ülkedeki kripto para borsaları ve  birtakım diğer firmalarla beraber faaliyete geçeceği rapor edilmişti. Garcia da, kabaca çevrildiği kadarıyla, halka şöyle bir demeç vermişti:

“Organizasyonumuzun herhangi bir ilişkili borsaya sahip olamamasından endişe duyuyorum. Piyasadaki herkes, bir ortaklık kurduğumuzu ve pazardaki diğer oyuncularla konuşmaya hazır olduğumuzu biliyordu.”

ABCripto’nun amacı, çeşitli kategoriler oluşturmak, böylece kripto para piyasasıyla alakalı çok sayıda işletmenin birliğe katılmasını sağlamak. Organizasyon, kripto para birimlerinin ülke içerisinde varlık olarak kabul edilmesini de savunacak. Garcia, şu anda “kendilerini en iyi nasıl düzenleyebileceklerini öğrenmek için denetleyecilere ulaşmak istediklerini” belirtti.

Öte yandan ABCB, Brezilya’da kripto para birimlerinin nasıl düzenleneceği konusunda henüz bir fikre sahip değil. Başkan Fernando Furlan’a göre birliğin hedefi “Brezilya’daki kripto para pazarını savunmak, gizliliği korumak ve inovasyonu sürekli hale getirecek düzenlemeler yapmak”.

ABCB, düzenleme konusunda yardım sağlarken, aynı zamanda ortaklarına bir dizi prensip çerçevesinde rehberlik edecek bir platform olmaya hazırlanıyor. Bu, yetkilileri ve düzenleyicileri kripto para sektörüne bağlayarak ilgili tartışmaları destekleyecek.

Yönetmeliklerle ilgili olarak Furlan şunları söyledi:

“Yasal bir belirsizlik mevcut. Amacına bağlı olarak kripto paralar bir ödeme aracı veya finansal varlık olarak düşünülebilir.”

ABCB’nin Ekim 2017‘den bu yana, ABCripto’nun kurulmasından yaklaşık bir ay önce, “yapım aşamasında” olduğu bildiriliyor. Organizasyonlar, “ülkenin iyiliği için birlikte çalışmalarına yardımcı olacak bir iletişim kanalı açabileceklerini” de açıkladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment