Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ZCash, “Powers of Tau” Seremonisini Tamamladı

ZCash, Powers of Tau seremonisinin tamamlanmasının ardından yaklaşan yazılım değişikliğine bir adım daha yaklaştı.

Seremoni, geliştiricilerin, topluluk üyelerinin ve diğer katılımcıların, ZCash gizlilik protokolünü daha güvenli hale getirmek için rastgele kodlar oluşturmasına ev sahipliği yaptı. Özellikle dikkat çeken bir nokta olarak, bu işleme katkıda bulunan kişiler, kriptografik “toksik atığı” -protokolü korumak için kullanılan rastgele kod- bilgisayarlarını veya başka bir platform üzerinden verileri üretmek için kullanılan makinelerin belleklerini silerek yok ettiler.

Bu prosedür, kötü niyetli aktörlerin protokole saldırmasını veya sahte tokenlar oluşturmasını önlüyor.

ZCash Vakfı’nın bir üyesi olan Sean Bowe, mail listesine gönderdiği e-postada projenin tamamlandığını açıkladı ve mesajına şöyle bir ekleme yaptı:

“Tüm katılımcılar harika bir iş çıkardılar, törenin çeşitliliği ve açıklığı konusunda çok mutluyum. Kripto ve kripto para birimi topluluklarının çoğu, olan bitene doğrudan katıldı ya da tanıklık etti.”

Vakfın GitHub sayfasına göre, törene her biri kriptografik toksik atığı üretmek için benzersiz yöntemler kullanan yaklaşık 90 bireysel katılımcı ve takım katıldı.

Bu veriyi oluşturmak – ve sonra da imha etmek – için kullanılan yöntemler, rastgeleliliği sağlamak için lav lambalarına bakmaktan kodu üretmek için radyoaktif atık kullanmaya kadar çok çeşitli bir skalada yer aldı.

Tüm bu eylemler, 2018 için planlanan iki hard fork’un ikincisi için bir hazırlıktı. ZCash topluluğunun bazı üyeleri, “Overwinter” adındaki ilk hard fork için hazırlanırken, Powers of Tau özellikle daha etkili olan “Sapling” hard fork’u üzerine odaklandı.

Sapling, daha önce bildirildiği gibi, bir ödeme şeffaflık yöntemi, blockchain’ler arası işlemler ve ZCash token’larının yayınlanması da dahil olmak üzere birçok yeni özellik sunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment