Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vurulan Tayvanlı Bitcoin Madencisi: Hepsi Çin’deki Ticari Kısıtlamar Yüzünden

Söylentiye göre, Çin‘deki Bitcoin ticareti hakkında düzenleyici kısıtlamalar, Tayvan’da bir Bitcoin madencisinin yerel gangsterler tarafından vurulmasına neden oldu.

Tayvan yerel medya kaynaklarından Liberty Times’ın haberine göre olay geçtiğimiz Cumartesi akşamı, iki gangsterin ciddi bir şekilde yatırım yaptıkları bir Bitcoin madencisi ile buluşma ayarladıkları zamanı gerçekleşti.

Wu soy adına sahip olduğu söylenen madenci, kendi madencilik işine katılmak ve ortağı olmak amacıyla, Li ve Gao soy isimlerine sahip iki kişiden daha önce 10 milyon Çin yuan’ı (yaklaşık olarak 1.7 milyon dolar) kabul etmiş. Madencilik tesisinin yeri tam olarak bilinmezken, habere göre bu tesisin Çin’in toprak sınırları içinde olabilme ihtimali üzerinde durulmakta.

Wu, 370.000 dolar gibi bir kar elde ettikten sonra, Çin’in Bitcoin ticareti üstündeki sıkı düzenlemeleri yüzünden o sırada bu kazancını resmi paraya dönüştürememiş ve toplantıdaki tartışmanın fitilini ateşleyen de bu olmuş.

Bu olay, Tayvan’daki Bitcoin ile ilgili ilk suç örneği olmamasına rağmen, bu dava içerisinde organize suç örgütlerini de bulundurduğundan, önemli bir örnek teşkil etmekte.

Haber kaynağı aynı zamanda, Bitcoin fiyatının son dönemlerdeki birden artışı yüzünden silahlı saldırganların da dahil olduğu birkaç suç daha olduğunun altını çizmekte. Daha önce yayımladığımız haberde de görebileceğiniz üzere, Kanada‘da silah doğrultularak Bitcoin yatırımcılarının soyulduğu örnekler de olmuştu.

Ve sadece geçen hafta bile, Singapur Emniyet Kuvvetleri Bitcoin borsacılarının 300.000 dolar civarında bir meblağda soyulduklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment