Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte Bitcoin Aracıları Singapur’da 365.000 Dolarlık Bir Hırsızlık İle Suçlanıyor

12 Nisan Perşembe günü yerel basında çıkan haberlere göre bitcoin (BTC) satın almak isteyen bir Malezyalı adamdan 365 bin dolar nakit para çaldığı iddia edilen 36 yaşındaki iki kişi Singapur’da tutuklandı.

Kurban Pang Joon Hau, nakit kullanarak Bitcoin almak için Singapur’a geldi ve iki kişinin bitcoin satıcısı olduğuna inanarak 8 Nisan’da sahtekarlarla bir otelde buluştu.

İki adamın Pang Joon Hau ve aracısına saldırarak para ile kaçtığı söyleniyor.

Sanıklardan biri olan Mohd Abdul Rahman Mohama, part time bitcoin aracısı olduğunu iddia etti. Suç ortağı Syed Mokhtar Syed Yusope‘ye yaklaşık 10.000 dolar vermiş olduğunu ve kendisinin de 45.800 dolar değerinde bir Rolex saat de dahil olmak üzere lüks eşyalar için 80.000 dolar harcadığını bildirdi. Kalan 271.000 dolar hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. İki sahtekar sırasıyla 9 ve 10 Nisan tarihlerinde tutuklandı.

12 Nisan’da düzenlediği basın toplantısında Singapur Merkez Polis Merkezi Yardımcı Komiseri Arthur Law, bitcoin işlemlerinin yüz yüze olmasının alışılmadık olduğunu söyledi ve polis şu anda Pang Joon Hau’nun nakit varlığının kaynağını araştırıyor.

Daha önce Koin Bülteni’nin de bildirdiği üzere Ocak 2018’de St. Petersburg kripto bloggerı Pavel Nyashin evinde bulundurduğu kripto kaynaklı varlığıyla ilgili belgelerle övünmesinden sonra 24 milyon ruble değerinde soyguna uğradı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment