Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sibirya’nın Ortasında, Rusya’nın En Büyük Kripto Para Madenlerinden Birisi Kurulacak

BitBaza şirketinin genel müdürü Daniel Zakomolkin’in 12 Nisan’da yaptığı açıklamara göre, Sibirya’daki Krasnoyarsk Krai bölgesinde Rusya’nın en büyük kripto para madenlerinden birisi kurulacak.

Zakomolkin bu bölgenin ”enerji ve masraf tasarrufu açısından” seçildiğini belirtti. Altyapı yatırımlarının ise tahmini olarak 3 milyar ruble (tahmini olarak 48 milyon Dolar) tutacağı tahmin ediliyor.

Zakomolkin açıklamasının devamını şu sözlerle yaptı:

”Rusyanın en büyüklerinden olacak bir kripto para madeni kurulacak. Sonuç olarak bu projeyi stratejik öneme sahip yapan unsur, bunun madencilikten daha hızlı bir ürün üretme planlaması içinde olmasıdır. Krasnoyarsk elektrik gücü bakımından ihtiyacından fazlasını üreten bir bölge. ”Divny” isimli sanayi sitesi elektrik dağıtımı konusunda tek bir ana güç kaynağına bağlı üç adet elektrik gücü dağıtım çubuğuna sahip.”

Zakomolkin, sanayi sitesi içine bu kripto para madeni işlemci bloklarının inşa faaliyetlerinin bir aydan daha uzun bir süredir devam etmekte olduğunu belirtti. Başlangıçta maden 100MW’ lık (megawatt) bir enerji çekecek daha sonra bu 120MW’A çıkacak.

Projenin planlarından birisi de Sibirya Devlet Üniversitesi (Siberian State University) mezunları arasından bu konunun uzmanlarını çekebilmek. Madencilik işlemlerinden elde edilen ısı termal enerjiye dönüştürülecek ve evlerin ısıtılması için kullanılacak.

Rusya İçişleri Bakanlığı (Ministry of Internal Affairs) yetkilileri bu ayın başlarında Rusya’nın Orenburg şehrinde yasa-dışı kripto para madenciliği işletmesi ve bir kaç milyon kilovatlık ödenmemiş elektrik ücreti suçlarına karıştıkları gerekçesiyle iki adamı tutuklamıştı. Bu bölgede devam eden araştırmalar ise yakınlarda bulunan bir ikincil merkeze bağlı  6.000’den fazla madencilik cihazı ele geçirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment