Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanyanın 2 Numaralı Borsası, Kripto Para Ticareti Aplikasyonu Çıkartıyor

Almanya’nın en büyük ikinci borsası’nın fintek bölümü (finansal teknoloji) bu yılın sonuna doğru bir kripto para ticareti aplikasyonu çıkartacağını duyurdu.

Börse Stuttgart‘ ın yardımcı kuruluşlarından olan Sowa Labs, uygulamanın haberini Cuma günü verdi ve Eylül ayı itibariyle ilk olarak bitcoin, ether, XRP ve litecoin için alım-satım desteği vereceğini belirtti. Uygulamanın resmi internet sayfasına göre, ” yakında daha fazla kripto para birim(leri) gelecek.”

Bison adı verilen bu uygulamanın indirilmesi ücretsiz olacak ve yazılımcılarına göre işlem ücreti de almayacak. Stuttgart’ta bu hafta devam etmekte olan bir ticaret fuarında uygulamanın prototip versiyonu denenmekte. Sowa Labs’ın genel müdürü olan Ulli Spankowski’nin yaptığı açıklamaya göre:

”Bison kripto para birimleri arasında alış-verişi kolay bir hale getiriyor. Arkasında eski usul bir borsa bulunan dünyanın ilk kripto para aplikasyonu.”

Börse Stuttgart, geçen yılın Aralık ayında Ulm-merkezli bir startup şirketi olan Sowa Labs’ı %100 hisselerini satın alarak kendi bünyesine kattı. Tam rakam kesin olarak bilinmese de bu işlemin bedeli olarak milyonlarca eurodan söz edilmekte. 

Bu modifikasyon aslında geleneksel borsaların en güncel duruşunu sergilemekte. Bünyesinde bulunan yardımcı bir kuruluş aracılığıyla kripto para borsasına dahil olmak trendi de denilebilir bunun için.

Geçen ay Kanada Borsası Operatörü TMX, tamamen kendisine bağlı olan yan kuruluşunun kripto para simsarlığına girmek adına bir antlaşma yaptığını duyurmuştu. Bu borsa simsarlığının öncelikli olarak bitcoin ve ether’e odaklanacağını ve 2018 yılının ikinci çeyreğinde piyasa sürüleceğinin de haberi verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment