Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Canadian Bitcoins Ofisinde Silahlı Soygun

Ottawa polisi, kripto para borsasında silahlı soygun girişiminde bulunan iki şüpheliyi arıyor.

CBC News‘e göre Salı sabahı silahlı üç kişi, Ottowa‘daki Canadian Bitcoins ofisinde dört kişiyi rehin aldı. Polis, haber servisine verdiği demeçte, silahlı soyguncular tarafından çalışanlara borsada zorla işlem yaptırıldığı sırada beşinci bir kişi tarafından polise haber verildiğini söyledi.

Bir şüpheli olaydan sonra yakalanırken daha öncesinde yakalanan bir diğer şüpheli tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Suçlamalar arasında ateşli silahla soygun ve zorla alıkoyma yer aldı. Şüphelilerin isimleri basına verilmedi.

CBC News‘un Facebook üzerinden paylaştığı yazıda, fiziksel nakit akışının takip edildiğinin, ancak diğer çevrimiçi cüzdan işlemlerinin başarıyla gerçekleştiği söylendi.

New York Bölge Savcılığı, geçen Kasım ayında 1.8 milyon dolardan fazla Ethereum çaldığı iddia edilen New Jersey‘li Louis Meza aleyhinde silahlı soygun ve adam kaçırma suçlamalarında bulunmuştu. Savcılığın soruşturma hakkındaki dosyalarında, Meza‘nın kurbanını silah ile tehdit ederek çevrimiçi cüzdanına erişmeye çalıştığı yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment