Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski ABD CFTC Üyesi Kripto Para Borsasına Danışman Olarak Katılıyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) eski üyesi Bart Chilton kripto para birimleri ticaretinin gelişimi için yaptığı açıklamalar ile bu konudaki kararlılığını daha da arttırıyor.

Eski ABD hükümeti düzenleyicisi Chilton’ın 23 Ocak‘ta yaptığı açıklamada, merkezsiz bir kripto para birimi borsası olan Omega One‘a danışman olarak katılacağını açıkladı. Danışman olarak borsanın sahip olduğu perakende ve kurumsal yatırımcıları yakından inceleyerek ABD ve yurt dışındaki düzenlemeleri takip edecek.

Chilton neden bu yeni rolü tercih ettiği sorusuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Omega One ekibinin kripto para ticaretinin büyümesini kolaylaştırmak için uygun düzenlemelerin yapılması inancını paylaştıkları için onları tercih ettiğini belirtti. Ve ekledi:

“Biz (Omega one’ın CEO’su Alex Gordon-Brandor ve Chilton) bir süre konuştuk ve Gordon-Brandor bana Omega One’ın, dijital dünyadakilerin düzenleyicilerden ya da hükümetten korkarak uzak durmalarına neden olan kalıplardan nasıl dışarı çıkmayı amaçladığını açıkladı. Ve şeffaflığa, açıklık getirmeye ve uygun kurallara uymamız gerektiğini söyledi.”

Düzenleme konularında danışmanlık yapmanın yanı sıra Chilton aynı zamanda Omega One’ın ortağı olan bir blockchain teknoloji şirketi ConsenSys tarafından başlatılan bir tür çapraz endüstri düzenleme girişimi olan Brooklyn Projesine de katılmak konusunda istekli olduğunu belirtti.

Bu haber eski bir hükümet düzenleyicisinin eski tecrübeleri ve bilgilerinden faydalanarak günümüzde gelişmekte olan kripto para birimleri ticaretinin gelişimini şekillendirmek konusunda yeni düzenlemeler getirmesini önemli bir hamle olarak gösteriyor.

2007-2014 yılları arasında CFTC‘de hizmet veren Chilton, yatırımcıların çıkarlarını korumak için piyasa düzenlemelerinin uygulanması ve pozisyon limitlerinin uygulanmasını sağlayan güçlü bir pozisyona sahipti. Ayrıca 2008 ekonomik krizine karşı yatırımcının korunması için çıkarılan Dodd-Frank yasasının yasama ertelenmesine ise açık bir şekilde karşı çıkmıştır.

Chilton daha önceden ABD’nin kripto para birimleri ve blockchain teknolojisini benimsemesi gerektiğine dair bazı yorumlarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamaya göre söz konusu yatırımcıları korumak olunca sektörün sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için gerekli yasal düzenlemeler yürürlüğe konulması gerektiğine inanmaktadır. Kendisinin de daha önceden belirttiği gibi bu yasal düzenlemelerin çözebileceği başka bir sorun ise Bitcoin fiyatlarındaki malum dalgalanmalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment