Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Polisi 240.7 Milyon Lira Değerinde Kripto Paraya El Koydu

Brezilya polisi, ülkenin şu ana kadarki en büyük kripto para operasyonunu gerçekleştirip yaklaşık 240.7 milyon Türk lirası değerinde kripto parayı ele geçirdi.

  • CNN Brasil’in haberine göre kripto para yatırımcılarını hedeflediğinden şüphelenilen bir saadet zincirini çökertmek için düzenlenen Kryptos adlı operasyonda 5 kişi tutuklandı.

  • Tutuklanan isimler arasında Rio de Janeiro’da insanlara Bitcoin hakkında danışmanlık hizmeti veren Glaidson Acacio adlı bir şahıs da yer aldı.

  • Acacio’nun insanlara %15’e kadar varan oranlarda getiri vadeden bir saadet zincirinin parçası olduğundan ve bu zincir içerisinde şu ana dek yüklü miktarda para transferi yaptığından şüpheleniliyor.

  • 15 farklı arama izni alındıktan sonra düzenlenen operasyonda 150 milyon reallik kripto paraya ek olarak bazı belgelere, lüks saatlere, mücevherlere, yaklaşık 30.5 milyon lira değerinde nakit paraya ve 21 adet lüks arabaya el kondu.

Görsel: Brezilya’daki meşhur Kurtarıcı İsa heykeli (Chensiyuan/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!