Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Token Üretmeyi Kolaylaştıran Bir Sistemin Patentini Aldı

Microsoft yeni bir token üretmek isteyen kişi ve kuruluşların işini hangi blockchaini kullandıkları fark etmeksizin kolaylaştıracak bir sistemin patentini aldı.

  • Microsoft tarafından geliştirilen yazılım; kullanıcısına birbirinden farklı dağıtılmış defter ağlarında/platformlarında ortak bir yöntemi kullanarak token üretme, kullanma ve idare etme imkanı sunuyor.

  • Patentte Ethereum ile Hyperledger Fabric gibi platformların birbirinden farklı araçlara ve kütüphanelere sahip olduğu, bu nedenle bir tokenın birden çok ledger’da kullanılmasını gerektiren uygulamaları geliştirmenin günümüz yöntemleriyle “elverişsiz olduğu” belirtiliyor.

  • Microsoft’un patentini aldığı ve blockchainden blockchaine farklılık göstermeyen sistem, fiziki/dijital varlıkları tokenlaştırmak için standart bir mekanizma ve farklı blockchainlere yayılmış tokenları idare etmek için ortak bir arayüz sunuyor.

  • Patentte, “Ledgerdan bağımsız çalışan bu token servisi, kişi ve kuruluşların içerisinde tokenların yer aldığı uygulamaları eskisinden daha kolay ve verimli bir şekilde geliştirmesini sağlayabilir.” ifadesine yer verildi.

Görsel: Bir Microsoft binası, (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!