Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Üniversitesi Kripto Para Master Programı Başlattı

Brezilya’nın önemli üniversitelerinden Sao Paulo Enstitüsü, ülkenin kripto finans alanındaki ilk master programını başlatıyor. Program, kripto para birimlerinin giderek artan bir biçimde benimsenmesiyle birlikte, kripto paraların ana akım finans çalışmalarına dahil edilmesi ile ilgili konuları müfredatında barındıracak.

Brezilya Üniversitesi Kripto finans Master Programını Gelecek Dönem Başlatacak

Sao Paulo’ya bağlı Fundacao Getulio Vargas (FGV) isimli vakıf , bu programın ülkenin kripto finans alanındaki ilk yüksek lisans programı olduğunu duyurdu.

FGV yetkilisi Ricardo Rochman, kripto para birimi konusunda daha fazla eğitim kaynağına duyulan ihtiyacın altını çizdi  ve şöyle dedi: “Bu sektörde büyük uzman personel eksikliği var. Kripto finans, tartışmaya, araştırmaya ve öğretilmeye değer ekonomik ve finansal temellere sahip.

Brezilyalı Öğrenciler Girişimcilik Çalışma Grupları Oluşturuyor

Yerel medyanın haberine göre,Brezilyalı öğrenciler de inisiyatif alarak yarı öğrenci çalışma topluluğu,yarı şirket olan Blockchain Insper’ı kurdular.

Grup, yirmili yaşlarında iki ekonomi öğrencisi – Juan Perpetuo ve Felipe Santos tarafından kuruldu. Santos Blockchain Insper’i nasıl kurmaya karar verdiklerinden şöyle bahsetti: “Bütün öğrencilere için katılımı kolay olan bir merkez oluşturmayı ve bizi küçük bir şirketten ayıracak inovasyona açık bir yapı düşündük.’’

Blockchain Insper, yedi ay önce kuruldu ve şimdiden gruba danışmanlık hizmetleri sağlayan kripto para birimi sektöründe faaliyet gösteren beş profesyonel şirket ile ortaklık kurduğu bildirildi.

Şu anda Blockchain Insper, finans, teknoloji ve iş alanlarında çalışan araştırma ekiplerine ve pazarlama, strateji, içerik ve etkinliklerin yönetimi ve uygulanmasıyla görevli bölümlere ayrılmış 23 üyeye sahip. Tüm öğrenciler hem pratik hem de araştırma etkinliklerine katıyorlar.

Ekonomi Çalışmalarına Konu Olan Kripto Paralar

Geçtiğimiz yıl, Sao Paulo Üniversitesi’ nde Profesör Alan de Genaro‘nun öncülüğünde müfredata kripto para konuları da eklendi.

Profesör Genaro, “Öğrenciler, finans piyasasında çalışmasa da bazı temel konuların derslerini alması gerektiğini belirtti. İnsanların, kripto para piyasası ile ilgili nelerin etkili olduğunu anlamaları gerekmekte.’’dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment