Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NASDAQ Long Blockchain’i Listesinden Çıkardı

Blockchain’le alakalı isim değişikliğinin ardından hisse fiyatları hızla tırmanan Long Blockchain‘in hisselerini NASDAQ borsa kotundan çıkarma kararı aldı.

LBCC adı altında borsada listelenen firma, hisse fiyatlarını 37.14%’dan fazla düşürerek 1.10 dolara dek indiren bu kararı geçtiğimiz Salı günü bildirmişti. Bu, var olan servette büyük bir azalma demektir zira Aralık’ta hizmetlerini kripto para ve Blockchain rotasında ilerleteceğini duyuran şirketin hisseleri o dönemde 10 dolara dek yükselmişti.

Long Blockchain Şubat ayında borsa kotundan çıkma kararıyla ilgili bir başvuru yapacaklarını söylemişlerdi fakat son olayların ışığında bu pek başarılı geçmemiş gibi görünüyor. 10 Nisan’da firmanın yaptığı açıklama şu şekilde:

”Şirketimiz bu tayine dair bir başvuruda bulundu ve 22 Mart 2018 tarihinde bir duruşmaya gidildi. Bu başvuruyu müteakiben duruşma oturumu, NASDAQ’ın verdiği kararı sürdürme sonucuna ulaştı. Dolayısıyla duruşma gereğince tarihinde firmanın hisselerinin NASDAQ Kapital Piyasasında ticareti 12 Nisan 2018 tarihinde askıya alınacaktır.”

Long Blockchain konuyla ilgili diğer sorulara yanıt vermedi.

Şubat ayında Long Blockchain borsa kotundan çıkarılma riski altında olduğunu bildirmişti – bu firma için bir ilk değil zira Ekim ayında da NASDAQ tarafından buna yönelik uyarılar almıştı. NASDAQ kurallarına göre kayıtlı bir firmanın toplam piyasa değeri 10 iş günü boyunda 35 milyon doların üzerinde seyretmek zorundadır. Haberi yayınladığımız süreçte ise LBCC’nin piyasa değeri yaklaşık 11.2 milyon dolarda seyrediyor.

Sonradan ortaya çıkan ifşaatlar gösterdi ki NASDAQ aynı zamanda Long Blockchain’in yatırımcılarına karşı açıksözlü olmadığını da düşünüyordu. Firma bu saptamalara da Şubat ayında yayınladığı bildiride şiddetle karşı çıkmıştı. Firma bununla ilgili:

”NASDAQ kadrosu gönderdikleri bilgi mektubunda, firmamızın yatırımcıları yanlış yönlendirecek ve Bitcoin ve Blockchain teknolojisine ilgi duyan genel yatırımcı kitlesinden avantaj sağlayacak bir dizi basın açıklaması yaptığını ve bu nedenle de borsada bulunmasının uygunluğuna dair endişelerinin arttığını söylemişti. Firmamız kadronun bu saptamasına şiddetle karşı çıkıyor ve dolayısıyla da duruşma için başvuracak.” demişti.

10 Nisan Salı günü yayınlanan açıklamaya göre Long Blockchain kendi planlarına devam etmeyi düşünüyor – bu planlar içerisinde İngiltere menşeili bir şirketi satın almak da var. Şirket ayrıca:

”12 Nisan 2018 tarihi itibariyle genel hisseleri OTC Markets Group Inc. tarafından işletilen Pink Current Information üzerinden piyasa ticaretine hazır olacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment