Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’nin ICO Yasalarını Yurt Dışı Yan Kuruluşlarıyla Delen Şirketler

Güney Kore’deki büyük şirketler kripto para için yan iştirakler kuruyor ve ülkedeki yasaklayıcı düzenlemelerden dolayı yurt dışındaki ICO‘ları başlatıyor. Japonya, İsviçre, Singapur ve Cebelitarık gibi ülkelerde fırsatlar arıyorlar.

Sert Yasalar Şirketleri Uzaklaştırıyor

Güney Kore’deki şirket sayısındaki artış, ülkedeki kısıtlayıcı yasalar nedeniyle yurt dışında kripto para ve Blockchain iştirakleri kuruyor. Güney Kore’nin ünlü ekonomi gazetesi Money Today  şöyle yazdı;

‘’Kore’nin en büyük internet ve mobil şirketleri, kripto para ve blockchain sektörüne girdikçe Kore’yi birbiri ardına terk ettiler.’’

Birçok şirket Güney Kore’yi terk ediyor çünkü hükümet ICO’ları yasakladı. Haberde geçtiğimiz Eylül ayında finansal otoritelerin “teknoloji ve terminolojiden bağımsız olarak her türden ICO’ları yasaklayacağız” demecine dikkatler çekildi.

Eski milletvekili Jeon Ha-jin, “Küresel blockchain şirketler  Kore’yi izliyor, ancak hükümet fırsatları tepti.” diyerek, ICO’ların tam yasallaştırılması için çağrıda bulundu. Hükümetin ICO’lara yönelik yasağının kripto ve blockchain sektörüne girecek olan şirketlerin finanse edilmesini engellediğini sözlerine ekledi.

Şirketler Fırsatları Yurt Dışında Arıyor

Son zamanlarda, en popüler iki sohbet uygulaması olan Line Naver ve Kakao Corp‘un ana şirketleri, Japonya’da kripto ve blockchain iştirakleri kurduklarını açıkladı. Kakao Talk’un yöneticisi Ground X isimli bir blockchain iştiraki kurduklarını açıkladı. Naver şirketi ise Line Financial adlı bir blockchain iştiraki kurdu. Naver ayrıca,kurduğu yan şirketi aracılığıyla Japon Finansal Hizmetler Kurumu(FSA) ile kripto para işlemleri yapmak için lisans başvurusunda bulundu.

Mart ayında, Business Korea gazetesi, Zikto, My23 Healthcare ve Medibloc dahil olmak üzere Güney Koreli sağlık şirketlerinin yurtdışındaki ICO’larını giderek daha fazla piyasaya sürdüğünü bildirdi ve şunları ekledi;

‘’Yerli şirketler Güney Kore’den ayrılıyor ve ICO’larını işletmek için Singapur ve Cebelitarık gibi denizaşırı ülkelerde yan kuruluşlar kuruyor.’’

Güney Koreli holding grubu Hyundai grubunun bir üyesi olan Hyundai BS & C firması, yakın zamanda İsviçre’de ICO’larını piyasaya sürdü.

  Dayli Financial Group‘un bir yan kuruluşu olan Kore girişimi Theloop, bir ICO piyasaya sürdü ve İsviçre’de de bir vakıf kurdu. Dayli Financial ayrıca Güney Kore’nin en büyük kripto borsalarından biri olan Coinone‘nun da sahibi.

Ülkedeki Girişim ve Teknoloji kurumu olan Governtech‘in başkanı ve büyük bir finansal bilgi portalı olan Paxnet‘in de kurucusu olan Park Chang-ki de İsviçre’de bir vakıf kurdu ve bir ICO piyasaya sürdü.

Güney Kore’de token satışları yasaklanırken, Kore Times, geçen ay hükümetin gelecekte yapılacak yasal düzenlemelerle bunlara izin verebileceğini bildirdi. Gazetenin anonim bir kaynaktan aktardığı haberinde şu şekilde yer aldı.

“Finansal makamlar, ülkedeki vergi dairesi, adalet bakanlığı ve diğer ilgili devlet daireleriyle, bazı şartların yerine getirilmesi durumunda, Kore ‘de ICO’lara izin verme planları hakkında görüşmeler yapıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment