Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kakao Resmi Olarak Blockchain Kuruluşunu Duyurdu

Büyük internet şirketi ve Güney Korenin popüler mesajlaşma uygulaması KakaoTalk’ın servis sağlayıcısı Kakao Corp, resmi olarak yeni iş planlarını açıkladı. Yonhap News‘in 27 Mart’ta bildirdiği üzere, Kakao 3.0, büyük Asya marketlerine yönelik bir blockchain platformu açma planlarını içeriyor.

Bu ayın başlarında, Kakao, daha önce adı açıklanmayan bir blockchain iştirakini geçiçi olarak duyurmuştu ve şu anda Yonhap News raporları iştiraki Ground X olarak adlandırıyor ve ICO olduğunu ima ediyor.

Cointelegraph yazarı Joseph Young, blockchcain platformunun 2018’de başlayacağını tweetledi:

Joseph Young (@iamjosephyoung): “KakaoTalk, KakaoPay, KakaoStory, KakaoTaxi ve daha fazlasının işletmecisi olan Güney Kore’nin en büyük internet şirketi Kakao, sonunda bir kripto para birimi / blockchain platformu üzerinde çalıştıklarını onayladı. Kakao’nun blockchain platformu 2018 yılında başlayacak.”

Kakao’nun co-CEO’su Yeo Min-soo‘ya göre blockchaine dönen enerji, büyüyen teknoloji sektörünün hızlı temposundan geliyor:

“Küresel IT paradigmasının bugünlerde hızla değiştiğini aklımızda tutarak, internet ve mobilite çağında her zaman yaptığımız gibi piyasada yeni teknolojilere öncülük ederek kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılayan hizmetleri sunmak için yorulmadan çalışacağız.”

Kakao’nun bir başka co-CEO’su John Su-yong, Seul’deki Kakao 3.0 duyurusunda, kaliteli dijital içerikle donatılmış Kakao’nun  özellikle müzik, oyun ve video alanında stratejik pazarın ötesine, Japonya, Çin ve Güneydoğu Asya’ya kadar genişleyeceğini söyledi.

Ground X, Güney Kore’nin sınırlarının ötesine de bakacak ve teknolojiyi Asya’daki teknolojik liderliği ele geçirme hedefiyle keşfedecek. Duyuru şöyle devam ediyor:

“Ground X, blockchain platformunu halka açarak, daha fazla büyümeyi sağlamak için Ar-Ge ve yatırımdan yararlanma yollarını keşfedecek ve Kakao’nun mevcut hizmetleriyle birlikte blockchain tabanlı yeni hizmetler sunacak.”

Kripto para sektöründe genişlemekte olan bir diğer popüler mesajlaşma uygulaması olan Telegram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile birlikte yaptığı muaf tutulma başvurularıyla, ICO’nun ön satışından ABD’nin itibarlı yatırımcılarının katılımıyla 850 milyon dolar topladığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment