Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki İki Kripto Para Borsası Düzenlemeler Yüzünden Kapanıyor

Japonya‘nın finansal düzenleyicileri kripto para sektörünü şekillendirmeye, belli yasal çerçevelerin içine sokmaya devam ediyorlar. Yerel haber kaynağı Nikkei tarafından yapılan habere göre ise Japonya’daki iki kripto para borsası ülkedeki düzenlemeler yüzünden operasyonları durduracaklarını duyurdular.

Mr. Exchange ve Tokyo GateWay adlı Japon kripto para borsaları müşterilere para iadesi yaptıktan sonra tüm hizmetleri durduracaklar.

Japon kripto para borsalarından Coincheck Ocak ayında bir hack saldırısına uğramış ve bu saldırı sırasında 500 milyon $’dan fazla para çalınmıştı. Japonya’daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) bu gelişme sonrasında ülkedeki kripto para borsalarını çok daha yakından ve sıkı denetlemeye başladı. Tabii bu tarz denetlemelere Coincheck saldırısı olup bittikten sonra başlamak ne kadar verimli olacak zaman gösterecek.

FSA’nın çok daha sıkı denetlemeler yapmaya başlamasıyla birlikte Japonya’daki bazı borsalar operasyonları durdurma kararı almışlardı. Mr. Exchange ve Tokyo GateWay de bu borsalar arasına katıldılar.

Japonya Nisan 2017 dönemlerinde ülkedeki kripto para borsalarına lisans vermeye başlamıştı ve bu uygulama sayesinde borsaların daha ‘güvenli’ olmaları hedefleniyordu. Mr. Exchange ve Tokyo GateWay adlı borsalar da kapatma kararı almadan önce söz konusu lisansı almak için uğraşıyorlardı.

Mr. Exchange, 29 Mart’ta bir gönderi yayınlayarak artık bu lisansı almak için uğraşmayacaklarını belirtti:

“Her ne kadar üzüntü verici olsa da dijital para sektöründe yaşanan değişimlere uyum sağlamanın çok zor olacağını düşünüyoruz ve bu yüzden dijital para borsası (lisansı için) yaptığımız başvuruyu geri çekiyoruz.”

Tokyo GateWay’in sitesine şu anda erişilemiyor ve borsaya mensup bir yetkili tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bazı borsalar piyasadan çıkarken bazı borsalar piyasaya yeni giriyorlar. FSA Nisan 2017’de başlayan lisans sistemi dahilinde şu ana dek 16 borsaya lisans verdi. Japonya’daki kripto para yatırımcılarının borsa yokluğu çektiklerini söyleyemiyoruz.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment