Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Montreal Bankası Kripto Para İşlemlerini Bloke Ediyor

Montreal Bankası kredi kartı ve banka kartı kullanarak yapılan kripto para işlemlerini bloke etmeye başladı. Bankanın bu hamlesi, durumdan etkilenen bir kullanıcı tarafından ortaya çıkarıldı.

Durumu ortaya çıkaran kullanıcı bankadan bir yazı aldı ve bu yazıda bankanın kripto para işlemlerine izin vermediği belirtiliyor. Banka “bankayı ve müşterileri kripto paraların değişken yapılarından korumak için” böyle bir yola gidildiğini söylüyor. Montreal Bankası’na ait kredi kartıyla, banka kartıyla ya da online ödeme hizmetiyle kripto para işlemi yapmaya çalışan kullanıcılar böyle bir işlem yapamayacaklarına dair bildiri alıyorlar. Bankanın aldığı bu karar uygulamaya başlandı bile.

Garip olan şey ise Montreal Bankası hakkında bundan yalnızca birkaç gün önce çıkan haberler. Toronto Borsası’nı işleten TMX Group, kripto para ticaretinin yapılabileceği yeni bir platform açacağını duyurmuştu. Birkaç gün önce çıkan bazı haberlere göre de Montreal Banksaı, açılacak bu yeni platform ile işbirliği yapmayı kabul etmişti. TMX Group tarafından açılacak olan yeni platformda başlangıçta yalnızca Bitcoin ve Ethereum işlemleri yapılacak ancak ilerleyen dönemlerde (talep olması halinde) platforma yeni koinler eklenecek.

Montreal Bankası’nın kripto para işlemlerine aracılık edecek bir platformla işbirliği yapıp, kendi müşterilerinin kripto para işlemi yapmalarına izin vermemesi ne kadar etik, tartışılır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment