Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’da Yeni Kripto Para Regülasyonu

Brezilya, kripto para trading aktiviteleri ile ilgili olarak önemli bir karar aldı. Buna göre, bundan sonra ülkede yer alan vatandaşlar, yaptıkları trading aktivitelerini Hazine’ye bildirmekle yükümlü hale geldi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bundan sonraki süreçte traderların bildirimleri yapması istendi ve gereken vergilendirmelerin de hükümet tarafından yapılacağı açıklandı.

Brezilya, hem ekonomik alt yapısı ve hacmi, hem de kripto paralara olan ilgi nedeniyle, Latin Amerika’da en fazla kripto para kullanılan ülkelerden birisi. Ülkede Nisan ayı boyunca elde edilen Bitcoin hacmi 100 bini geçerken, 2018 yılında yayınlanan rapora göre kripto para sektörünün boyutu da ülkede 8 milyar reali geçti.

Bu kadar büyük bir rakam, elbette hükümeti de harekete geçirdi ve bu konu ile ilgili hamleler yapılmaya başlandı. Yerel basına konuşan uzmanlar, Brezilya hükümetinin bu hamlesi ile birlikte hem sektörü regüle etmek yoluna gittiğini hem de vergi kazancı sağlayarak bütçeye ek bir gelir sağlama amacında olduğunu belirtti.

Çıkan haberlerde ilgili değişikliğin, 1 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği de açıklandı. Bu hamle, Brezilya hükümetinin son dönemde fintek, Blockchain ve kripto para alanında yaptığı regülasyon atılımının bir parçası olarak kabul ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment