Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’daki Bankalar Blockchain’e Geçiş Yapıyorlar

Brezilya‘daki bankalar, Hyperledger Fabric platformuyla desteklenen yeni Blockchain sisteminden faydalanmaya başladılar.

Teknoloji devlerinden IBM geçtiğimiz haftalarda Brezilya Merkez Bankası ile işbirliği yapmaya ve Blockchain tabanlı yeni bir kimlik doğrulama sistemi geliştirmeye başlamıştı. Yerel haber kaynaklarına göre bu Blockchain sisteminin kısa süre içerisinde Brezilya’daki tüm bankalar tarafından kullanılması bekleniyor.

IBM ve Brezilya Merkez Bankası işbirliğiyle geliştirilen bu Blockchain sistemi insanların dijital kimliklerini kısa süre içerisinde doğrulayabiliyor. Bu sistem tamamen Blockchain ile desteklendiği için diğer pek çok sisteme kıyasla daha güvenli olarak değerlendiriliyor.

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre bu sistem insanların mobil cihazlarını ve SIM kartı bilgilerini kullanıyor, bu verileri bir araya getirerek kullanıcılara özel bir kimlik oluşturuyor. Bu dijita kimlik daha sonra Blockchain’e aktarılıyor ve orada güvenli bir şekilde saklanıyor.

Yerel kaynaklara göre Brezilya Merkez Bankası bu sistemi Brezilya Ödeme Sistemi’ne entegre etmeyi düşünüyor. Bu sistem şu anda ülkedeki tüm bankalar ve finans kurumları tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla bu durumun gerçekleşmesi halinde Brezilya’daki bankaların belki de tamamının Blockchain teknolojisini kullanması mümkün.

Şu ana dek yayınlanan haberler merkez bankasının 11 Haziran tarihinde Blockchain ile ilgili özel bir açıklama yapacağını gösteriyor ancak konuyla ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmadığını belirtmek gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment