Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Armstrong: Coinbase Kripto Aleminin Google’ı Olabilir

Dünyanın kullanıcı sayısına göre en büyük kripto para borsası olan Coinbase, aynı zamanda piyasa hacmi ile de lider borsalar arasında yer alan önemli bir kurum. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Fortune dergisi ile yaptığı bir röportajda Coinbase’in başlangıcı ve Satoshi Nakamoto hakkında açıklamalarda bulundu.

Fortune dergisinin 40 yaş altındaki top 40 kişiyi belirlediği 40 under 40 listesine de giren Armstrong, Coinbase’in bu denli büyük olmasının çeşitli sebepleri olduğunu vurguladı. Brian firmanın ilk açılış sebeplerinden birisinin Satoshi Nakamoto tarafından yazılan Bitcoin whitepaper’ı olduğunu belirtti. Armstrong çok yeni olan Bitcoin teknolojisinin whitepaper’ını okuduğunda, bunun beş yıl içerisinde okumuş olduğu en önemli şey olduğuna kanaat getirmiş.

Brian böyle bir proje karşısında bir anda Coinbase’i kurma fikrini edinmiş ve firma bu şekilde başlamış. CEO’ya göre Bitcoin fikrinin en önemli faktörlerinden birisi, yazardan bağımsız olarak ayrı bir unsur olarak ele alınabilmesi ve yazar gizemli kalsa bile yine önemli olabilmesi.

CEO daha sonra geçtiğimiz yıllarda yaşanan internet devrimi konusuna geçiş yaptı ve Web 1.0’ın internet üzerinde bilgi paylaşmaktan ibaret olup, Web 2.0’ın internet üzerinde iletişim kurmak, Web 3.0’ın ise internet üzerinden değer aktarmak konulu olduğunu vurguladı. Brian bunun yanı sıra kripto para birimlerinin ilk aşamalarının aynı internetin yaşadığı ilk aşamalara benzediğini ve Coinbase’in ”kripto’nun Google’ı” olabileceğini ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment