Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly: Bİtcoin ETF Reddi Çok Önemli Değil

Kripto para dünyasının büyük bir heyecan ve umutla beklediği Bitcoin ETF‘si için Bitwise’ın yaptığı başvuru da geçtiğimiz günlerde SEC tarafından reddedildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu ret için piyasa manipülasyonunu sebep gösterdi. Bitwise tekrardan başvuru yapacaklarını belirtse de, şu an için bu konuda kimsenin umudu kalmadı diyebiliriz.

Brian Kelly, Bitcoin ETF başvurusunun reddedilmesinin artık o kadar önemli olmadığını ve şu an Bitcoin ETF’sine gerek olmadığını ifade etti. Kelly’e göre Bitcoin ticaretinin büyük bir çoğunluğu ABD dışındaki ülkelerde yapılıyor ve ABD’nin önemli pazar olma özelliği yavaş yavaş gidiyor. Fidelity ve TD Ameritrade’in kripto para sektörüne girmesini önemli olarak niteleyen Kelly, yine de Bitcoin ETF’sinin şu an inanılmaz önemli olduğunu düşünmediğini vurguladı.

Kelly’e göre CFTC Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde Ethereum hakkında yaptığı açıklama çok daha büyük bir öneme sahip. CFTC Başkanı Ether’in bir emtia olduğunu vurgulayıp, yakında Ethereum türev ürünleri görülebileceğini resmen birinci ağızdan açıklamıştı.

Ether’in türev ürünlerinin piyasaya sürülmesi kesinlikle Ethereum için ciddi bir tetikleyici görevi görebilir ve ETH 2019 yılının rekorunu kırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment