Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 11 Bin 500 Dolara Dayandı, Artışın Sebebi Ne?

Bitcoin geçtiğimiz son yirmi dört saat içerisinde yüzde 16 oranında artış yaşayarak 11 bin 500 dolar barajına dayanmayı başardı.

Kripto para piyasası geçtiğimiz haftalarda iyi bir ivme yakalayarak yükselişe geçmiş, pek çok kripto paranın değerinde artış görülmüştü. Ne var ki geçtiğimiz günlerde piyasanın bir düzeltme sürecine girdiğini görmüştük.

Bitcoin bu süre zarfında ağır bir darbe alarak 10 bin doların altına kadar gerilemişti. Alternatif kripto paraların da bu durumdan epey ağır bir şekilde etkilendiklerini söylemek mümkün.

Şu saat itibarıyla ise durum değişmiş gibi görünüyor. Çünkü Coinmarketcap verileri, piyasadaki düzeltme sürecinin tamamen bitmediyse bile şu an için ortadan kalktığını gösteriyor.

Bitcoin son yirmi dört saat içerisinde yüzde 16.45 oranında artış yaşayarak 11 bin 500 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bunun yanı sıra Ethereum da yüzde 8 oranında yükselerek 300 dolara ulaştı.

Yükselişin Sebebi Ne?

Kripto para sektöründeki bazı uzmanlar, düzeltme sürecinin resmen bittiğini ve piyasanın şu anda yeniden yükselişe geçmeye başladığını düşünüyorlar.

Bazı analistler ise bunun beklenmedik bir artış olduğunu söylüyor ve bu artışın sebebini ABD ve Rusya’daki gelişmelere bağlıyorlar. Bu analistlere göre geçtiğimiz gece yaşanan ve çeşitli spekülasyonlara yol açan gelişmeler, insanların kripto paralara yatırım yapmasına yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment