Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Telekomünikasyon Şirketi, ConsenSys’e Yatırım Yaptı

Güney Kore’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan SK Group, küresel blockchain firması ConsenSys‘e 10 milyon dolar yatırım yaptı. Güney Kore’nin Samsung, Kakao, Hyundai ve diğer dünya çapında söz sahibi olan şirketlerinin kripto endüstrisine katılmış olmaları kripto para sektörü için oldukça olumlu.

SK Corporation başkanı Koreli milyarder Chey Tae-won, blockchain ve token ekonomisine olan ilgisini daha önce de dile getirmişti. Seul’daki teknik girişimler etkinliğinde konuşan Chey, geleneksel işletme yaklaşımlarının “dijital hale getirilmesi” gerektiğini söylemişti.

SK başkanı ayrıca, “dijital teknolojinin SK ve girişimlerin gelişme süreçlerine büyük katkı sağladığını”, blockchain ve token ekonomisinin “ayrılabilir” nitelikte olduğunu söyledi.

SK’nın yan kuruluşu olan SK Telecom (SKT) şimdiye kadar blockchain teknolojisinde aktif olarak yer aldı. Şubat 2019’a dönecek olursak SKT, dünyanın en büyük beşinci telekom şirketi olan Alman Deutsche Telekom ile anlaşma sağlayarak, blockchain özellikli mobil tanımlama çözümü geliştirmişti.

Güney Kore Kripto Para Birimi İçin Güvenli Bir Yuva Haline Geliyor

Genel olarak bakıldığında Güney Kore, kripto para birimi etkinlikleri için güvenli bir yuva haline geliyor. Dün, Güney Kore’nin Seul’dan sonra en kalabalık ikinci şehri olan Busan’ın, BNK Busan Bankası ile işbirliği sağlayarak yerel kripto para birimlerini oluşturmayı düşündükleri bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment