Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM-Maersk Blockchain’e Katılması İçin İki Büyük Nakliye Şirketi İle Anlaştı

Dünyanın en büyük beşinci ve altıncı taşıma şirketleri Hapag-Llyod ve Singapur merkezli Ocean Network Express (ONE), TradeLens blockchain‘ine katıldılar. Geçtiğimiz ay CMA, CMG ve MSC taşımacılık şirketleri de TradeLens‘e katılmıştı.

Maersk ve yan kuruluşu Hamburg Süd, kargo hacmi büyüklüğünde dünyada 17. sırada yer alan Pacific International Lines (PIL) kargo şirketiyle ise 2018 yılında anlaşmışlardı.

Geçen yıl boyunca IBM’in TradeLens’i Maersk’in rakipleri mücadele etti. Rakip firmalar IBM ve Maersk’i bu platformdan alıkoymuştu ama sonuç olarak tüm bu endişeler rakip nakliye hatları söz konusu olduğunda yok denecek kadar azdı.

IBM Kendi Blockchain Teknolojisine Güveniyor

IBM Blockchain’deki tedarik çözüm satışı başkan yardımcısı Todd Scott, “yönetimi doğru yapmak, veri gizliliğini sağlamak, API’leri yayınlamak ve endüstrinin ortak standartlarına uyum göstermek için birçok çalışma yapıldığını” söyledi.

TradeLens ile ilgili bir açıklama da, Hapag-Lloyd’un iletişim teknolojileri yönetim kurulu başkanı Martin Gnass’tan geldi:

“TradeLens, ortaklık modeli de dahil olmak üzere sektörde çok ihtiyaç duyulan bir dönüşümü başlatmıştır.”

Hyperledger Fabric blockchain temeli üzerine inşa edilen IBM blockchain platformu, Scott’a göre, nakliye ve lojistik dünyasını sunduğu en iyi çözümlerle yerinden oynatmış durumda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment