Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Busan Yerel Kripto Para Birimini Oluşturmak İstiyor

Busan’ın yetkili makamları, BNK Financial Group’un ortaklığıyla kurulan BNK Busan Bank ile işbirliği yürüterek, blockchain tabanlı dijital para birimi projesi geliştirmek istiyorlar.

Busan Neden Kripto Para Birimi Oluşturmak İstiyor?

Bu kripto paranın, Güney Kore’nin yerel para birimine bire bir oranında sabitlenen bir stabil koin olma özelliği taşıması hedefleniyor. Busan’ın yerel bir dijital para birimi oluşturmak istemesindeki amaç ise yerel ekonomiyi canlandırmak ve blockchain konusunda lider konumunu güvence altına almak.

Busan yetkilileri, Güney Kore’nin blockchain için özgür bir bölge kurmak üzere Busan ve Jeju arasında bir yarış başlatılmasının ardından bu adımı attılar. Busan, blockchain teknolojisini birden fazla endüstride desteklerken, ICO’lar ve kriptolar için de kaynak sağlayacak.

Geçtiğimiz Nisan ayında Güney Kore Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanlığı, Busan’ın kendi blockchain temelli para birimini veya token ekonomisini geliştirmeyi başarırsa, kapsamlı destek alabileceğini duyurmuştu.

2019’un Şubat ayının başlarında Busan, blockchain şirketi Hyundai Pay ile bilgi iletişim teknolojileri endüstrisini ve blockchain sektörünü desteklemek amacıyla anlaşma imzalamıştı. Daha öncesinde ise Güney Kore hükümeti, Busan’da blockchain yetkisinde bir sanal enerji santrali kurmak için 3.5 milyon dolarlık yatırım yapma planlarını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment