Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de En Çok Hangi Şehir Bitcoin ile İlgileniyor?

Bitcoin geçtiğimiz son bir ay içerisinde 8 bin dolardan 14 bin dolara kadar yükselmeyi başararak kayda değer bir başarıya imza atmıştı. Bitcoin’in fiyatı artarken Türkiye’de kripto paralara duyulan ilgi de ciddi ölçüde arttı. Google Trends verileri sayesinde Bitcoin ile en çok ilgilenen şehirleri görmek mümkün.

Kripto para piyasası harekete geçtiği zaman kripto paraların popülerliği de genel olarak artış gösteriyor. Piyasa yükselmeye başladığı dönemlerde Google’da kripto paralarla ilgili yapılan aramaların sayısı artıyor ve daha fazla insan piyasayı takip etmeye başlıyor.

Buna benzer bir durumu geçtiğimiz ay içerisinde yaşadık. Bitcoin fiyatı yalnızca birkaç hafta içerisinde birkaç bin dolarlık artış gösterdi ve Türkiye’de Bitcoin ile ilgili yapılan aramaların hacmi büyümeye başladı.

Kaynak: Google Trends

Google Trends’in son 30 gün içerisindeki verilerine baktığımızda özellikle 25 Haziran’dan sonra yapılan bitcoin aramalarının kayda değer ölçüde çoğaldığını görebiliyoruz. Bitcoin fiyatı o tarihlerde 10 bin dolar barajını aşmış ve 14 bin dolara doğru yükselmeye başlamıştı.

Bitcoin’i En Çok Aratan Şehirler

Google Trends’de son 30 gün içerisinde yapılan bitcoin aramalarına baktığımızda en yoğun hacmin Diyarbakır’dan geldiğini görüyoruz. Diyarbakır’ın hemen ardından sırasıyla Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirler geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment