Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kongresi’nden Facebook’a Çağrı: “Libra’yı Durdurun”

ABD‘deki bazı kongre üyeleri, Facebook’un Libra adı altında geliştirdiği kripto para projesini durdurmasını istiyorlar.

ABD Kongresi’ne bağlı olan Finansal Hizmetler Komitesi üyelerinden Maxine Waters bundan bir süre önce Facebook’un kripto para projesinin yakından ilgilenmesi hakkında özel bir talepte bulunmuş, Kongre’yi bu proje için bir duruşma düzenlemeye çağırmıştı.

Waters’ın bu yorumu diğer Kongre’deki birkaç farklı üye tarafından büyük destek gördü. Bu üyelerden bazıları, Facebook’a resmi bir mektup göndererek Libra projesi hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

Birkaç farklı kongre üyesi tarafından desteklenen bu mektubun amacı, Facebook’un Libra projesiyle ilgili çalışmalarını durdurmak. Bu mektubu destekleyen kongre üyeleri, Libra projesinin ABD’nin para politikalarını ve Amerikan Doları’nı zedeleyebileceğini düşünüyorlar:

“Bu proje yalnızca 2 milyar Facebook kullanıcısı için değil aynı zamanda diğer yatırımcılar ve müşteriler için de gizlilik, ticaret, ulusa güvenlik ve para politikası gibi alanlarda endişeye yol açıyor.”

Kongre üyeleri ayrıca Libra projesinin zaman zaman para aklamak için kullanılabileceğini ve diğer yasa dışı işlemlere alet edilebileceğini öne sürüyorlar.

 

ABD’li yetkililer, Libra projesiyle ilgili yeni bir karar alınıncaya dek bu projenin gelişim sürecinin durdurulması gerektiğini düşünüyor ve Facebook’u bu yönde bir adım atmaya davet ediyorlar:

“Bu proje biz gerekli düzenlemeleri yapamadan hayata geçecek olursa o zaman İsviçre merkezli, batamayacak kadar büyük yeni bir finans sistemimiz olmuş olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment