Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küba ABD Yaptırımlarına Karşı Kripto Para Kullanmayı Düşünüyor

Küba, ABD‘nin uyguladığı yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları kullanmayı düşünüyor.

Küba Devlet Başkanı Migual Diaz-Canel, kısa süre önce yerel bir televizyon kanalına çıkarak halka seslendi. Küba Devlet Başkanı, bu sesleniş sırasında hükümetin kripto para planlarından bahsetti.

Dünya genelindeki Venezuela ve İran gibi bazı ülkeler, ABD’nin uyguladığı ekonomik ve siyasi yaptırımlardan kaçınabilmek için kripto paralardan faydalanmayı tercih ettiler.

Küba da ABD’nin yaptırımlarından doğrudan etkilenen bir ülke olarak kripto paraları araştırmaya başladı. Artık Venezuela’dan da yardım alamayan Küba, çareyi kripto paralarda arıyor olabilir.

Reuters tarafından yapılan habere göre ülkenin Maliye Bakanı Alejandro Gil Fernandez konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı:

“Kripto paraları hem ulusal hem uluslararası ticaret işlemlerinde kullanıp kullanamayacağımızı araştırıyoruz. Bu süreçte akademisyenlerle işbirliği yapıyoruz.”

ABD Yaptırımlarına Çare?

Venezuela bundan birkaç ay önce ABD yaptırımlarının etkisini azaltabilmek için Petro adı altında kendi kripto parasını üretmişti. Ancak uluslararası camiada pek ilgi görmeyen Petro’nun kullanım alanları epey kısıtlı kaldı.

Venezuela’nın yanı sıra İran da kendi kripto parasını oluşturmak için harekete geçmişti. İran’daki yetkililer kendilerine ait ulusal bir kripto paranın ABD yaptırımlarından kaçınmak için kullanışlı olabileceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment