Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Ani Bir Düşüşle 9 Bin Dolara Kadar Gerileyebilir

Kripto para piyasası geçtiğimiz gece iyi bir ivme yakalayarak yükselişe geçmeye başlamıştı. Ancak sektördeki bazı analistler bu yükselişin pek uzun soluklu olmayacağını ve Bitcoin‘in kısa süre içerisinde 9 bin dolar seviyesine gerileyebileceğini düşünüyorlar.

Bitcoin fiyatı yalnızca birkaç saat içerisinde oldukça kayda değer bir artış yaşayarak 11 bin 500 dolar seviyesini zorlamaya başladı. Bitcoin’in 9 bin 600 dolardan 11 bin 400 dolar seviyesine çıkması yalnızca 20 saat sürdü. Peki Bitcoin ne kadar daha yükselecek?

Ani Düşüş Mümkün

AMBCrypto tarafından yapılan analizlerde Bitcoin fiyatının ani bir düşüş yaşayabileceği öne sürülüyor.

Ayrıca Elliot Dalga analizi yapan, Bitcoin’in geçmişteki fiyat hareketliliklerini inceleyen bazı uzmanlar da bu ani düşüş ihtimalini destekliyorlar.

Kaynak: TradingView

Bu tabloda Bitcoin fiyatının 2013 yılında yaşadığı düşüş ile 2015’in sonunda yaşadığı artışı görmek mümkün. Buradaki hareketli ortalamanın uzun süre boyunca sağlam bir direnişle karşı karşıya olduğunu görebiliyoruz. Bitcoin, 2017 yılında yaşanan artış sırasında bu direnişi beş kez kırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

Bunun yanı sıra Bitcoin’in 2016 yılında 0.786’lık FIB seviyesine (Fibonacci düzeltme seviyesi) çıktığını ve burada piyasadaki boğaların güç kaybettiğini görmek mümkün. Bitcoin daha sonra ise 0.618 seviyesine kadar gerilemişti.

Bitcoin fiyatı günümüzde de 0.786’lık FIB seviyesine ulaştı ve daha sonra 0.618’e geriledi. Bitcoin’in bu noktadan sonra yeniden düşüşe geçmesi gayet mümkün olabilir.

Eğer bu durum yaşanırsa Bitcoin fiyatı ani bir düşüş yaşayarak 8 bin ile 9 bin 700 dolar arasında bir yere kadar gerileyebilir.

Tam Tersi de Mümkün

Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç saat içerisinde ne gibi bir performans sergileyeceğini tahmin etmek çok zor.

Piyasadaki bazı uzmanlar Bitcoin’in düşüşe geçeceğini öngörseler de bunun tam tersini savunan ve Bitcoin fiyatının bir süre daha yükselmeye devam edeceğini öngören isimler de bulunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment