Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dark Web’de Ne Sıklıkla Kullanılıyor?

Dark Web’de bu yılın sonunda kripto paralarla toplamda 1 milyar dolar değerinde para harcanmış olacak.

Kripto paralarla ilgili çeşitli araştırmalar yapan Chainalysis, Dark Webdeki kripto para kullanımıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı. Şirketin bu araştırmasında oldukça ilgi çekici verilere ulaşıldı.

Chainalysis tarafından yapılan bu araştırma, Dark Webdeki kripto para kullanımının hızla çoğaldığını gösteriyor. Şirketin araştırmalarına göre bu yıl kripto paralarla yapılan işlemlerin toplam değeri 515 milyon dolara kadar ulaştı ve bu miktarın bir rekor olduğunu söyleyebiliriz.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre bu meblağın zamanla artması ve yıl sonunda 1 milyar dolara kadar dayanması bekleniyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde Dark Web’de yalnızca bir yıl gibi bir süre içerisinde kripto paralarla 1 milyar dolarlık alışveriş yapılmış olacak.

Chainalysis, Dark Web’de en çok hangi kripto paranın kullanıldığını öğrenmek için de bir araştırma yaptı. Şirketin araştırmalarına göre çalıntı kredi kartı bilgisi veya yasa dışı uyuşturucu almak isteyen kişiler Bitcoin ve Monero gibi kripto paraları kullanıyorlar.

Şirketin araştırmalarına göre Dark Webde yapılan yasa dışı işlemlerin yüzde 1’inden daha azı Bitcoin ile yapılıyor. Chainalysis yöneticilerinden Hannah Curtis, bu sayının 2012 tarihinde yüzde 7’ye dayandığını hatırlatıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment