Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Daha Çok Para Kazanmaya Başladılar

Kripto para madencileri geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde eskisine kıyasla çok daha fazla para kazanmaya başladılar.

İngiltere’deki madencilik şirketlerinden Argo Blockchain, bugün erken saatlerde yeni bir rapor yayınladı ve şirketin son aylardaki performansı hakkında bilgi verdi. Şirket, bu yılın ikinci çeyreğinde öngörülenden çok daha fazla gelir elde ettiğini açıkladı.

Argo bundan bir süre önce de buna benzer bir açıklama yaparak Bitcoin fiyatının artışa geçmesiyle birlikte madencilik gelirlerinin de artığını belirtmişti.

Şirket yayınladığı raporda ikinci çeyrek genelinde toplamda 161 Bitcoin üreteceğini öngörüyor. Bitcoin’in 30 Haziran 2019 tarihindeki 10.817 dolarlık fiyatı baz alınacak olursa şirketin 1.38 milyon sterlinlik bir gelir öngördüğünü söyleyebiliriz. Şirket bu sayılar hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu sayıları şirketin mayıs ayındaki performansıyla kıyasladığımızda yüzde 101 oranında bir artış görüyoruz. Şirketin tahminlerine göre bu sayılar, Argo Blockchain’i sektördeki en iyi madencilerden biri kılıyor.”

Kripto para piyasası bundan birkaç ay önce yukarı doğru ivme kazanmaya başlamış ve kripto paraların fiyatları artmaya başlamıştı. Argo Blockchain tarafından yayınlanan bu veriler, piyasadaki bu artışın madencilerin işine yaradığını gösteriyor. Şirketin raporunda yer alan bir başka kesit şu şekilde:

“Elimizdeki donanımla elde ettiğimiz gelir, Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte yüzde 28 oranında artış gösterdi.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment