Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşecek Diyenlere 500 Milyon Dolarlık Darbe

BitMEX verilerine göre platformda geçtiğimiz gün toplamda 500 milyon dolarlık açık pozisyon tasfiye edildi.

Vadeli Bitcoin sözleşmeleri geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kripto para yatırımcılarının favori yatırım tercihlerinden biri haline geldi. Bitcoin fiyatının yükseleceğini veya düşeceğini düşünen her yatırımcı bu sözleşmelere yatırım yapabiliyor.

CME Group’un sunduğu Bitcoin sözleşmeleri son haftalarda epey yoğun bir şekilde kullanılıyor. CME Group’un sözleşme hacmi kısa süre önce 1.6 milyar dolara çıkarak rekor kırmıştı. Ayrıca platformdaki Bitcoin’e özel toplam açık pozisyonların değeri 373 milyon dolara ulaşmıştı.

Yatırımcılar vadeli sözleşmelere bu kadar yoğun ilgi göstermiş ve kripto para piyasası bu kadar hızlı bir şekilde hareketlenmişken bazı yatırımcılar bu durumdan kâr, bazıları ise zarar ettiler.

Bitcoin fiyatı 26 Haziran tarihinde 14 bin dolar seviyesine ulaştığında önceden Bitcoin fiyatının düşeceğine dair yatırım yapan kişiler, bu yatırımlarını tasfiye etmek zorunda kaldılar.

Fiyatın düşeceği yönde yatırım yapan kişilerin BitMEX’te toplamda 500 milyon dolarlık pozisyonu tasfiye ettikleri düşünülüyor.

Bitcoin fiyatı 14 bin dolar seviyesini zorladıktan sonra bir düzeltme sürecine girerek gerilemeye başladı. An itibarıyla 11 bin 300 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin, bu yatırımcıları ileride nasıl etkileyecek göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment