Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e Yeniden Açılıyor

Kripto para borsası BTC-e’ye bağlı bir forum hesabı, platformun yeniden hizmete açılmasından önce izleyecekleri üç aşamayı ana hatlarıyla anlattı.

Yeni güncellemeye göre, uzun süredir hizmet veremeyen BTC-e üç aşamadan geçerek birkaç hafta sonra kullanıma açılacak.

İlk aşamada, kullanıcı bilgileri kişisel verilere ilişkin Avrupa yönergelerine ve bu alandaki Avrupa mevzuatına uygun olarak ismi hala bilinmeyen bir şirkete devredilecek. Bu aşamanın 15 Eylül‘e kadar tamamlanması bekleniyor.

Bundan sonra, geçmiş yayımlarda bahsedilen isimsiz bir finansal yatırım şirketi yeniden başlatılmasının önemli bir parçası olarak dijital varlıkların borsasını yeniden yapılandıracak ve aktarılan kullanıcı verilerini muhasebeleştirmeye başlayacak. Son aşamada, yatırım şirketi AML yasalarına ve KYC tanımlama prosedürlerine uygun olarak kişisel verileri denetleyecek ve kaydedecek.

Açıklamalara göre:

“Yeniden yapılandırmanın hukuki sorunlarına paralel olarak kullanıcılara kendi hesaplarındaki dijital dengenin bütünlüğünü kontrol etme fırsatı tanınacak ve kullanıcılar güvenli bir şekilde hesaplarında değişiklik yapabilecek. Destek almak için sohbet mevcut bir opsiyon olacak. Bu amaçlar doğrultusunda, hizmet eski alan adıyla yeniden başlatılacaktır. Oturum açabilmeniz ve bakiyenizi kontrol edebilmeniz de mümkün olacak.”

Daha öncede haberini yaptığımız gibi, BTC-e bu yaz başında ABD yetkilileri tarafından kapatıldı. Bir Rus vatandaşı 26 Temmuz’da tutuklandı ve daha sonra o gün içerisinde borsaya karşı 21 maddelik iddianamenin yanı sıra kara para aklama suçundan 110 milyon $ para cezası verildi.

Ancak kapatma işleminden sadece günler sonra Bitcoin Talk forumuna giren borsa temsilcileri hizmetin tekrardan kullanıma açılacağını ve para kaybeden kullanıcılara geri para ödeme sözü verdi. Sonradan açığa çıkanlara göre, planın bir kısmı Blockchain tabanlı token hesaplarını kapsıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment