Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Madencilerinin Yüzde 70’i 2020’de İşi Bırakabilir”

Kripto para analistlerinden Tone Vays, Bitcoin‘in önümüzdeki yıl içerisinde oldukça ağır bir darbe alabileceğini düşünüyor. Vays’in analizlerine göre Bitcoin madencilerinin yüzde 70 kadarı bu işi bırakma kararı alabilir.

Bitcoin’in uzun süredir beklenen halving (blok ödülünün yarıya indirilmesi) gününe 320 gün kaldı. Bu gün gelip çattığında Bitcoin ağında tam olarak neler yaşanacak henüz bilinmiyor. Bilinen tek şey blok ödüllerinin kayda değer oranda azalacağı. Önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleşmesi beklenen halving sonrasında madencilik ödülü 12.5 Bitcoin’den 6.25 Bitcoin’e düşecek.

Geçmişte Neler Olmuştu?

Bitcoin’in önümüzdeki yıl ne gibi bir performans sergileyeceğini şimdiden öngörmek çok zor. Ancak geçmiş yıllarda yaşanan halvinglerin Bitcoin’i nasıl etkilediğini biliyoruz.

Kasım 2012’de yaşanan halving Bitcoin fiyatı için epey olumlu olmuştu. Bitcoin bu halving sonrasında bin dolara kadar yükselmişti. Ancak bu süreç yaklaşık 12 aylık bir zaman dilimine yayılmıştı.

2016’daki halvinge baktığımızda onun da Bitcoin için faydalı olduğunu görebiliyoruz. Yine yaklaşık 12 ay sonra, yani 2017’nin sonuna gelindiğinde, Bitcoin fiyatı 20 bin dolara kadar yükselmişti.

2020’de Neler Olacak?

Kripto para analistlerinden Tone Vays, Bitcoin’in önümüzdeki yıl yaşayacağı halving ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vays, bu halving sürecinin Bitcoin’e ağır bir darbe indirebileceğini söylüyor:

“En kötü senaryo şu olur: Halving sonrasında fiyat 5 bin dolara düşer, madencilerin yüzde 70’i para kazanamadıkları için işi bırakır, Bitcoin fiyatı düştükçe düşer ama daha sonra yeniden yükselir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment