Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Classic Madencilerinin Yüzleri Gülüyor

Ethereum Classic (ETC) madencilerinin son birkaç ay içerisinde elde ettikleri gelir düzenli olarak artış gösterdi.

Ethereum Classic 2016 yılında Ethereum ağında düzenlenen bir fork sonucunda ortaya çıkmıştı. Piyasadaki diğer kripto paralarla kıyasladığımız zaman Ethereum Classic’in piyasa performansının kısmen sönük kaldığını söyleyebiliriz.

Ethereum Classic, fiyat konusunda bekleneni verememiş olsa da madencilik konusunda oldukça iyi bir performans sergiliyor. Bunun başlıca sebebi ise ağdaki ASIC cihazlar olabilir.

Madenciler İyi Kazanıyor

BıtInfoCharts verilerine baktığımızda görüyoruz ki Ethereum Classic madencilerinin kârlılık oranları sürekli olarak artış göstermiş. 4 Temmuz tarihli verilere göre Ethereum Classic’teki kârlılık 0.02 dolardı.

Kaynak: BitInfoCharts

PoolWatch, Ethereum Classic’teki maden havuzlarından hangisinin daha iyi durumda olduğunu görebilmek için özel bir kıyaslama yaptı ve ağdaki birkaç havuzu birbiriyle kıyasladı.

Yapılan bu araştırmalara göre en kârlı şekilde madencilik yapan havuz 2Miners oldu. Haftda 21.391 adet Ethereum Classic elde eden bu havuz yüzde 100 oranında kârlılığa sahip.

Ağdaki diğer maden havuzlarının da hemen hemen buna benzer performanslar sergilediklerini söylemek mümkün. Ethermine geçtiğimiz hafta boyunca yüzde 98 gibi bir kârlılık oranına sahipken haftada 20.486 adet Ethereum Classic elde ediyordu.

Ethereum Classic ağında madencilik yapmak ne kadar zaman daha bu kadar kâr getirecek bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment