Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’da Kripto Para Madenciliğine Regülasyon Çağrısı

İran Bilgi ve Komünikasyon Teknolojisi Bakanı Mohammad Javad Azari Jahromi, ülkedeki kripto para madencileriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Jahromi, İran’in kripto para madenciliğini bir an önce düzenlemesi gerektiğini düşünüyor.

İran‘daki yetkililer ülkedeki kripto para madencilerini olabildiğince yakından takip etmeye çalışıyorlar. İran Hükümeti bundan kısa süre önce çok fazla elektrik tükettikleri gerekçesiyle ülkedeki madencilere yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Ülkedeki kripto para madencilerin hükümetin aldığı bu kararı protesto etmek için elektriğin ücretsiz olduğu camilere gidip orada madencilik yapmaya başladılar.

Bakanın Açıklamaları

İran Bilgi ve Komünikasyon Teknolojisi Bakanı Jahromi, ülkedeki kripto para madencileriyle ilgili ilgi çekici açıklamalar yaptı.

İran’daki elektrik fiyatlarının Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha ucuz olduğunu söyleyen Jahromi, İran’ın bu açıdan kripto para madencileri için epey cazip bir yer olduğunu belirtti.

Ne var ki kendisinin bu açıklamaları madenciler için bir müjde değil. Çünkü Bakan Jahromi, ülkenin bu imkanlarından faydalanan kripto para madencilerinin yeterli karşılığı ödemediklerini düşünüyor.

Bakan Jahromi, ülkedeki kripto para madencilerinin normalden daha fazla elektrik ücreti ödemeleri gerektiğini düşünüyor. Jahromi ayrıca ülkenin “ucuz elektriğini sömüren” madencileri gelecekte atılabilecek olası adımlara karşı uyarıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment