Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Yapmak Hiç Olmadığı Kadar Zorlaştı

Bitcoin madenciliği yapmak artık hiç olmadığı kadar zor bir hal aldı.

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin için madencilik yapmak artık eskisine kıyasla çok daha zor. Çünkü Bitcoin’deki madencilik zorluk seviyesi 7.93 trilyonun üstüne çıkarak yepyeni bir rekor kırdı.

Bitcoin yakın geçmişte düzenlenen yenilenme sürecinde 7.45 trilyon seviyesine çıkmış, yeni zorluk rekoru o zaman kırılmıştı. Ancak Bitcoin’deki madencilik zorluğunun şimdi 7.93 trilyonun üstüne çıkması, arada yüzde yedilik bir artış olduğunu gösteriyor.

Bitcoin ağındaki madencilik zorluğu her 2 bin 16 blokta (yaklaşık 14 gün) bir yeniden ayarlanıyor. Bu sürecin yapılmasının sebebi, ortalama bir blok üretim süresinin 10 dakika seviyesinde kalmasını sağlamak. Eğer ağda madencilik yapmaya hazır cihazların sayısı azsa zorluk düşüyor, fazlaysa artıyor.

Şu anda Bitcoin madencilerinin birbirleriyle ciddi bir rekabet içerisinde olduklarını söylemek mümkün. Bitcoin madencileri, blok ödülüne ulaşabilmek için saniyede ortalama 56.77 kentilyon hash oranıyla işlem yapıyorlar.

BTC.com verilerine göre Bitcoin ağındaki hash oranı son yirmi dört saat genelinde 59.58 EH/s seviyesindeydi. Blockchain.info verileri ise ağdaki işlem gücünün 22 Haziran itibarıyla 66 EH/s seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Bitcoin ağındaki tüm bu değişimler, Bitcoin’in son birkaç hafta içerisinde yaşadığı fiyat artışıyla açıklanabilir gibi görünüyor. Piyasadaki bu değişim Bitcoin’i nasıl etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment