Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı S&P 500’den Etkilenip Yükselişe Geçebilir

Bitcoin fiyatı S&P 500 endeksinin performansından etkilenerek yeniden yükselişe geçebilir.

Kripto para sektöründeki uzmanlar uzun süredir geleneksel finans piyasalarıyla Bitcoin arasındaki ilişkiyi incelemeye çalışıyorlar. Eğer bu ikili arasında gerçekten bir ilişki varsa Bitcoin fiyatının yeniden yükselişe geçtiğini görmemiz mümkün olabilir.

Kripto para uzmanlarından Alessio Rastani geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak S&P 500’ün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi. Rastani, bu endeksin kısa süre içerisinde 2950’nin altına düşmesini, daha sonra yeniden 3000’in üstüne çıkmasını bekliyor.

Borsadaki durum böylesine iyiyken kripto para piyasasının da genel olarak iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. 21 günlük hareketli ortalamasının üstünde kalmayı başaran Bitcoin an itibarıyla 11 bin 400 dolar gibi bir fiyata sahip.

Boğalar Geliyor mu?

Bir başka kripto para analisti olan Josh Rager da Bİtcoin’in performansıyla ilgili tahminler yürütüyor. Rager, Bitcoin’in 11 bin 967 dolar barajını aşması halinde yükselmeye devam edebileceğini düşünüyor.

Rager’ın görüşüne göre Bitcoin yılın geri kalanında düşmeyecek, tam aksine yükselmeye devam edecek. Rager Bitcoin’in 12 bin 300 dolar barajını aştıktan sonra 2019’un en yüksek seviyesi olan 13 bin 800 dolara da yükselebileceğini düşünüyor.

Eğer Bitcoin yılın geri kalanında iyi bir ivme yakalayamaz ve Bitcoin fiyatı herhangi bir şekilde yükselmezse öyleyse sert bir düşüş yaşanabilir. Rager böyle bir durumda Bitcoin fiyatının 9 bin dolar bölgesine çekilebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment