Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTCC Kurucusu, Yalnızca Dört Büyük Kripto Parayı Tavsiye Ediyor

Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash, Bobby Lee’nin güvendiği tek kripto paralar.

BTCC kurucusu ve CEO’su Bobby Lee, London Blockchain Week’de Business Insider ile yapılan röportajda alternatif kripto paralarla ilişkili riskler konusunda endişelerini dile getirdi. Özellikle firmaların ICO’lar tarafından sağladığı alternatif kripto paralara güvenmediğinden ve herhangi birine yatırım yapmayacağından bahsetti.

Bobby Lee, Business Insider ile yaptığı röportajda şu sözleri söyledi:

“Maalesef çok eski kafalıyım. Alternatif kripto paralardan ve ICO’lardan uzak duruyorum. Çok tehlikeliler. Bu adamlara yatırım yapmak mantıklı gelmiyor. Belki önümüzdeki ay fikrimi değiştiririm, bilmiyorum”.

ICO, 2017 yılının ortalarında patladı ve o zamandan beri Blockchain firmaları için tercih edilen para toplama yöntemi haline geldi. Şirketler, ICO’lar sayesinde bugüne kadar toplamda 4 milyar doları aşan bir birikim sağladı.

Coinmarketcap.com’a göre bugün, piyasada 1491 tane kripto para var ve yakın zamanda piyasaya sürülecek ICO’lar ile bu sayı hızla yükselecek.

Ancak, bu para toplama yöntemi hiç bir şekilde düzenlenmediğinden, bazı bölgeler dışında herkes ICO’ya yatırım yapmayı düşünüyor. Bu genellikle yetersiz kaynaklarla hazırlanmış iş planlarının milyonlar kazanmasına ve daha sonra verdikleri sözlerin hiçbirini gerçekleştirememesine neden oluyor.

Buna benzer bi örnek olan Tezos, en büyük ICO’lardan biridir. 232 milyon dolar kazanmıştır. Fakat kurucuları ve diğer yöneticileri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle proje artık tahrip olmuş ve önceden tanımlanmış koşullara göre yatırımcılar geri ödeme bile yapamayacak duruma gelmiştir. Tezos’un kurucularına karşı, Birleşik Devletler genelindeki birçok mahkemede toplu dava açılmıştır.

Mr.Lee’nin dediğine göre:

“Ben sadece Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash’i tanıyor ve onaylıyorum. Bu kripto paralar dışındaki herhangi bir şeye yatırım yapmam ve başkalarınında yatırım yapmasını tavsiye etmem”.

ICO’ları kullanarak yapılan sayısız dolandırıcılığı ele alan Bobby Lee, düşüncelerini paylaştı:

“Maalesef onlardan daha fazla olacak”.

“Alıcıların kesinlikle sakınması lazım. Bu teknoloji iki uçlu bir kılıçtır. İyi şeyler sağlayabilir, ancak bir suç zihniyetiniz varsa kötü şeyler de sağlayabilir. Bu her şey için geçerlidir. Bir biftek bıçağınız varsa, biftekleri bıçaklayarak kesebilirsiniz ama suçlu bir zihniyetiniz varsa onları insan bıçaklamak için kullanabilirsiniz. İnterneti iletişim amaçlı e-posta atarak kullanabilirsiniz, ancak sahtekarlık yapmak için de kullanabilirsiniz. Herhangi bir yeni teknoloji iki şekilde kullanılabilir. Sorun teknolojinin kendisi değil, bu teknolojinin arkasındaki insanların bunu deneyip kötü amaçlı kullanabilecek olması”.

Bobby Lee, bu sahtekarlık faaliyetlerini en aza indirgemek için düzenlemenin gerekli olduğuna sıkı bir şekilde inanmaktadır. Son zamanlarda Benebit’in, iyi organize olmuş sahte ICO ön satışıyla 4 milyon dolar kazandığı ve yatırımcıları dolandırdığı ortaya çıktı.

Başlangıçtaki ICO patlamasında en iyi pazarlar olan Çin ve Güney Kore, dolandırıcılık faaliyetlerine yol açan mekanizmayı yasaklandı. ICO’ların en büyük pazarını oluşturan Birleşik Devletlerinin gözlemcisi de uyarılar yayınladı ve potansiyel yatırımcılardan riskleri değerlendirmesini istedi. Öte yandan Cebelitarık gibi bölgeler, tartışmalı para toplama yöntemini düzenlemeyi başardılar.

Her durumda, Telegram gibi firmalardan gelecek olan ICO raporlarıyla bu pazar mutlaka genişlemeye devam edecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment