Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Hakimiyeti Son 2 Senenin Rekor Seviyesine Ulaştı

Son günlerde yaşanan artışla birlikte Bitcoin‘in piyasa hakimiyeti yüzde 60’ın üstüne çıktı. Bitcoin bu oranı en son Nisan 2017 tarihinde görmüştü.

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin piyasa genelindeki hakimiyetini artırmaya devam ediyor. Bitcoin’in son birkaç gün içerisinde yaşadığı artış, piyasa hakimiyetinin de artmasına yol açıyor.

Bitcoin, kripto para piyasasının toplam değerinin yüzde 62’sini kontrol ediyor. Bitcoin iki senedir hiç bu kadar yüksek bir orana ulaşmamıştı.

Kripto para piyasasının şu anki toplam değeri 363 milyar dolar seviyesinde. Bunun 225 milyarlık kısmı ise yalnızca Bitcoin’den geliyor. Geri kalan kısmı ise piyasadaki yüzlerce altkoin arasında paylaştırılmış durumda.

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin bu denli artması aslında altkoinler için olumsuz bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Bitcoin son birkaç gün içerisinde altkoinlere kıyasla çok daha iyi bir performans sergiledi.

Coinmarketcap verilerine baktığımızda Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin yüzde 62 oranında olduğunu görüyoruz ancak sektördeki bazı isimler bu oranın çok daha yüksek olduğunu düşünüyorlar. Cointelegraph tarafından yapılan habere göre konu hakkındaki görüşlerden biri şu şekilde:

“Eğer bir koin merkezi bir yapıya sahipse, düşük bir ticaret hacmi varsa, birden fazla borsada desteklenmiyorsa veya tek paritesi Bitcoin ileyse o koinin piyasa değerinin hiçbir önemi yoktur. Piyasadaki pek çok koin de bu tanıma uyuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment